Gå til sidens hovedinnhold

Hadde en forrykende sesong. Men nå sier laget nei til opprykk

Artikkelen er over 3 år gammel

– Vi har hatt møte med spillerne, og de fleste sier nei til opprykk, sier Bent Even Olderskog som er leder i fotballgruppa i Grane IL.

Onsdag ga Grane IL skriftlig beskjed til Nordland fotballkrets at de ikke ønsker opprykket.

Etter at Grane IL vant 5. divisjon HESA i høst har det vært en kjent sak at spillerne kanskje ikke ville rykke opp i det som blir en knallhard 4. divisjon neste år.

Bodø/Glimt 2, Mo IL, Mosjøen IL og Sandnessjøen er noen av lagene i 4. divisjon HESA neste år.

– Ikke nok spillere

– Det er ikke nok spillere som vil satse, og da har vi bare en ting å gjøre. Vi kan ikke presse gjennom at de skal spille i 4. divisjon, sier Olderskog.

Denne sesongen har Grane IL hatt fem lag i seriespillet, men det eldste aldersbestemte laget har vært G13.

– Vi har ikke så god rekruttering inn mot seniorlaget nå, og selv om de fleste spillerne har signalisert at de fortsetter så hadde det blitt tøft i 4. divisjon, sier lederen.

– Grane IL har gitt beskjed om at de ikke tar opprykket, og Bossmo/Ytteren får tilbud om plassen. De skal tenke seg om, men skal komme med et raskt svar, sier kamp- og serieansvarlig Frank Aas i Nordland fotballkrets.

Bot til Grane IL

Reglene til Norges Fotballforbund er klare når det gjelder lag som ikke vil rykke opp. De skal flyttes ned i laveste divisjon, og de får i tillegg en bot.

– Det blir nok en bot på oss, men jeg har ikke fått beskjed om størrelsen på bota. Vi var klar over dette på forhånd, og vi skal nok klare å betale den uten problemer, sier Bent Even Olderskog.

– Vi får samle kreftene og rykke opp så fort som mulig. Jeg tror vi får et slagkraftig lag i 6. divisjon, sier Olderskog.

Dette er de nye lagene i 4. divisjon HESA 2018:

Bodø/Glimt 2, Brønnøysund, Fauske/Sprint, Grand Bodø, Innstrandens, Junkeren 2, Meløy, Mo IL, Mosjøen IL, Sandnessjøen, Åga IL og Bossmo/Ytteren (skal gi svar om de tar plassen).

Mo IL 2, som overlevde i 4. divisjon, må ned i 5.divisjon ettersom de ikke kan spille i samme divisjon som førstelaget.

Kommentarer til denne saken