Yppet seg mot norgeseliten

Atle Skundberg (i indre bane) ga de eldre og langt mer erfarne løperne kamp til døra under helgas junior-NM i Harstad.

Atle Skundberg (i indre bane) ga de eldre og langt mer erfarne løperne kamp til døra under helgas junior-NM i Harstad. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Sprinterne fra Hattfjelldal imponerte under junior-NM i helga, og førstereisgutt Atle Skundberg (16) slo til med personlig rekord under vanskelige vindforhold i Harstad.

– Vi hadde med bare to løpere denne gangen, på 100-meter og 200-meter. Men begge leverte solide prestasjoner og beviste at de tilhører norgestoppen, sier trener Kjell Vidar Norheim.

Nevnte Skundberg reiste nordover med en personlig rekord på 11.57 på 100-meter, en tid han knuste i forsøket med 11.29. Dessverre var medvinden litt for sterk til at tiden ble gjeldende, men det var likevel mer enn godt nok til en semifinaleplass. I semifinalen løp han inn til 11.40, denne gangen i godkjente vindforhold. Det holdt ikke til finaleplass, men 16-åringen endte som nummer 13 i sitt første junior-NM.

– Atle var med for å høste erfaring, og at han er såpass nært en finaleplass er rett og slett imponerende, sier Norheim.

Finaleplass innen rekkevidde

Erik Mikkeljord (18) var den andre utøveren fra fjellbygda, og med flere gode resultater tidligere i sesongen var en finaleplass på 100-meter innen rekkevidde. Mikkeljord har en personlig rekord på 11.10 på distansen, og om han løpte ned mot den tiden skulle det normalt sett være nok.

– Erik hadde problemer med startblokka i forsøket, men klarte likevel å kapre en plass i semifinalen. Der løp han på 11.30, noe som ga femteplass i heatet der de fire beste gikk til finalen, sier trener Norheim.

Det ga en 11. plass til slutt, og Mikkeljord selv synes innsatsen i Harstad var helt grei.

– Det har som sagt gått bra i år, men jeg hadde ikke helt formtoppen inne til junior-NM. Jeg hadde et lite mål om å nå finalen, men det gikk ikke denne gang, sier løpetalentet som er bosatt i Steinkjer.

– Reiser ikke dit for å være listefyll

På 200-meter nådde ikke Skundberg semifinalen, mens Mikkeljord ble slått ut i semifinalen også her og endte på 10. plass.

– Med tanke på de treningsmulighetene vi har i Hattfjelldal er det vanskelig for Atle å holde farten over en lengre distanse. Vi har tross alt bare 40 meter å løpe på, og da blir det annerledes når du skal løpe 200 meter, sier Norheim som nå forbereder troppen sin på UM i Bergen den 1. september.

– Vi reiser med seks eller sju deltakere, så det blir en fyldig tropp sammenliknet med junior-NM.

Hattfjelldals utøvere skal delta i sprint, lengde, hekkeløp og stafett.

– På stafetten har vi et lag bestående av bare sisteårs-løpere, så det kan bli spennende. Bare det å være med i det selskapet UM er og samler av de store klubbene er stort, men vi har samtidig tenkt å hevde oss. Vi reiser ikke dit for å være listefyll, sier Norheim.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags