Hattfjelldal har laget sin egen idrettsgalla: – Fordi de fortjener heder

HEDER OG ÆRE: Til venstre Henrik Vesterlid, Sigrid Forsmo Kapskarmo og Sondre Mjølkarlid som fikk hver sine priser. Til høyre er gjengen fra Hattfjelldal som var med i Lerøy-lekene og som ble hedret med prisen «Årets øyeblikk».

HEDER OG ÆRE: Til venstre Henrik Vesterlid, Sigrid Forsmo Kapskarmo og Sondre Mjølkarlid som fikk hver sine priser. Til høyre er gjengen fra Hattfjelldal som var med i Lerøy-lekene og som ble hedret med prisen «Årets øyeblikk».

Av

– Vi bruker den nasjonale idrettsgallaen som mal, og har laget vår egen friidrettsgalla i tre år. Utøverne våre fortjener heder og ære for den innsatsen de legger ned.

DEL

Det sier Kjell Vidar Norheim som har vært trener for friidretten i Hattfjelldal siden starten for sju-åtte år siden.

– I helga ble det en flott friidrettsgalla hvor foreldre, søsken og besteforeldre fikk feire de flotte barna og ungdommene, sier han og legger til at dette er en tradisjon de skal fortsette med.

– Neste år kan det bli rød løper og velkomstdrink, spøker han.

Gode prestasjoner

Det ble delt ut mange priser, og Sigrid Forsmo Kapskarmo fikk både «Beste prestasjon jente» og «Årets forbilde». Sondre Mjølkarlid gjorde en fantastisk god 110m hekk sist sommer på 14.60, og for den fikk han «Beste prestasjon gutt». Henrik Vesterlid vant pris for «Årets gjennombrudd».

– Vi hadde tre nominerte i flere kategorier, og vi presenterte hver enkelt med en liten filmsnutt. Jeg tror det er stor stas for utøverne at vi viser at vi setter pris på dem, sier Kjell Vidar.

Til helga er det stor friidrettssamling for Nordland og Nord-Trøndelag i Steinkjer.

– Vi har med 14 utøvere, og jeg skal selv være leder for samlinga sammen med Geir Nordtømme fra friidrettskretsen i Steinkjer. Det er flott at vi på Helgeland og i Nordland kan komme sammen med miljøet i Nord-Trøndelag. Det gir både motivasjon og utvikling, sier Kjell Vidar som forteller at det også er ni utøvere fra Rana og fire fra Sandnessjøen på samlinga.

Ny klubbrekord

Samtidig med friidrettsgallaen var Erik Mikkeljord i innendørs-NM for seniorer i Haugesund.

– Vi hadde lagt opp til direkteoverføring fra finalen hvis Erik klarte å kvalifisere seg. Dessverre klarte han ikke det, men han gjorde en fantastisk prestasjon, sier Kjell Vidar.

I de fem forsøksheatene var det 40 løpere, og Erik gikk vdere til semifinalen med sin tredjeplass og tida 7.06.

Han ble nummer fem i sitt semifinaleheat med klubbrekord 7.00. Det holdt ikke til å komme til finalen med de åtte beste.

– De fire første kvalifiserte seg til finalen, så det var den sterkeste semifinalen. Klubbrekorden på 7 blank er likevel fantastisk. Det er en sterk prestasjon å bli nummer 10 i NM, sier Kjell Vidar.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags