Jonas fra Sandnessjøen på landslagssamling

TATT UT: Jonas Monsen i semifinalen i KM-sluttspillet mot Selfors i G13 i fjor høst. Der tapte SIL 0-6, men Jonas spilte også på G14 der SIL vant over Halsøy. Foto: Per Vikan

TATT UT: Jonas Monsen i semifinalen i KM-sluttspillet mot Selfors i G13 i fjor høst. Der tapte SIL 0-6, men Jonas spilte også på G14 der SIL vant over Halsøy. Foto: Per Vikan

Av

Jonas Monsen og Eva Charlotte Bang er de eneste talentene fra Helgeland som er tatt ut til landslagssamling i fotball.

DEL

Jonas spiller for Sandnessjøen IL og Eva Charlotte for Brønnøysund IL.

I perioden 21. - 24. mars er det talentsamling i Sarpsborg. J15-landslaget, J15 skyggelandslag og to J14-tropper er tatt ut. Etterpå kommer guttene fra 24. til 27. mars.

- Dette er første gang jenter og gutter født i 2005 er inne på et nasjonalt tiltak, mens 2004-jentene og guttene opplever for første gang å bli plassert i en tropp som enten heter landslag eller skyggelandslag. Det er et signal om at ting begynner å spisse seg til. Første offisielle landskamper for kullet er ikke mange månedene unna, og vi begynner å forberede inn mot det, sier fagansvarlig for landslagsskolen, Håkon Grøttland.

Spillerutvikler i Nordland fotballkrets, Torkild Veraas, var ansvarlig for det nordnorske uttaket etter samlingen i Bardufoss forrige helg.

- En ansvarlig fra hver av de fire nordnorske kretsene satt sammen og diskuterte uttaket. Det er veldig trangt nåløye å bli tatt ut til den første landslagssamlinga, og vi fikk med fem gutter og åtte jenter, forteller Veraas.

- Temaet for denne samlingenene vil i all hovedsak være forsvarsspill. Og dette trener vi på fordi vi vil spille minst mulig i forsvar når vi spiller med flagget på brystet. For å si det det enkelt: Jo bedre vi er i forsvar, jo raskere vinner vi ballen og jo oftere får vi muligheten til å angripe, sier Håkon Grøttland.

Spillere fra Nord-Norge:

J15-landslaget
Andrea Pålsdatter Hundstad - Brage Trondenes
J15 skyggelandslag
Siril Johansen Mellem - Tromsø
Johanne Olsen - Grand Bodø
Ina Birkelund - Tromsø
J14 X (født tidlig på året)
Amalie Isabell Taraldsen - Tromsø
J14 Y (født sent på året)
Eva Charlotte Bang - Brønnøysund
Sarah Martiniussen - Mjølner
Alexandra Martnes - Alta

G15-landslaget
Isak Hansen-Aarøen - Tromsø
Andreas R. Schjelderup - Bodø/Glimt
G14 Y (født sent på året)
Tobias Vonheim Norbye - Alta
Jonas Monsen - Sandnessjøen
G14 X (født tidlig på året)
Odin Elias Sørensen - Lyngen/Karnes

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags