Skuffet over få Vefsn-lag i Stamnes Diadora Cup: – Merkelig at ingen lag fra Vefsn vil delta

I FINALEN I FJOR: Olderskogs jentelag var i finalen i fjor.  Fra venstre Birgitte Svensen Kvien, Mathea Kjønnås Vollan, Tone Lise Røren, Oda Brygfjeld, Dina Henriksen Stenvik, Rine Lovise Nikolaisen og Malin Meek. Trener Børge Nicolaisen bakerst.

I FINALEN I FJOR: Olderskogs jentelag var i finalen i fjor. Fra venstre Birgitte Svensen Kvien, Mathea Kjønnås Vollan, Tone Lise Røren, Oda Brygfjeld, Dina Henriksen Stenvik, Rine Lovise Nikolaisen og Malin Meek. Trener Børge Nicolaisen bakerst.

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Sportssjef i Sandnessjøen IL Fotball undrer seg over påmeldingen til SILs fotballturnering i Helgelandshallen i februar.

DEL

– Jeg syns det er merkelig at ingen lag fra Vefsn vil delta. Påmeldingsfristen var satt til 4. januar, og i håp om at de ombestemmer seg så utvider vi til 9. januar, sier Stian Theting.

Stamnes Diadora Cup er den første store innendørsturneringen som SIL arrangerer i løpet av vinteren. Den arrangeres 2–4. februar på det nye flotte dekket i Helgelandshallen og gjelder klassene fra 13 år og oppover.

Den andre turneringen går i begynnelsen av mars og omfatter de yngste klassene.

Oppsving i fjor

Det var 90 lag med i fjorårets turnering i februar, og hittil har bare 50 meldt seg på.

– Vi savner klubbene i Vefsn, og Brønnøysund IL har heller ikke meldt seg på. Det var et oppsving i fjor etter at Stålhallen kollapset. Da kom Rana-lagene tilbake, og de har også meldt seg på i år, sier sportssjefen som håper at det er treghet i systemet hos klubbene som gjør at de ikke melder seg på.

– Informasjonsflyten er ikke like god i alle fotballklubber, så jeg håper at vi får budskapet ut med å henvende oss direkte til lagene. Jeg har sendt noen eposter direkte til lagledere og trenere og fått respons, sier han.

Det er åtte klasser i turneringen fra 13 år og oppover til junior jenter og gutter.

– SIL deltar i Vefsn

Stian Theting syns naboklubber skal støtte hverandre, og han nevner at SIL var største klubb i Kippermocupen.

– Vi var med i Kippermocupen med 31 lag, og i HIAS Cupen på Granmoen hadde vi over 20 lag. Det er viktig å støtte hverandre med deltakelse i turneringer, sier han.

Daglig leder i Mosjøen IL Fotball, Håkon Stenersen, ser poenget til Theting.

– Det er jeg enig i, men jeg kan ikke pålegge lagene våre å delta i turneringer. Jeg har fått informasjon fra Stian, og jeg har videresendt den til våre lag. Men det er opp til hvert lag å vurdere hvilke turneringer de skal være med på, sier Stenersen.

Leder i Olderskog IL Fotball, Sture Gunnarsson, forteller at de ikke har så mange aktuelle lag.

– Vi har et aktuelt guttelag som kan delta, og det blir opp til dem å melde seg på. Ellers er jeg enig i at det burde komme lag fra Vefsn til SILs turnering, men det er større klubber enn oss som kanskje burde kjenne ansvaret, sier han.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags