Fotballkretsen på rundtur på Helgeland: – Spikrer serieoppsettet på sonemøtene

GJENNOMGANG: Onsdag kveld var serieansvarlig Frank Aas (stående) og dommeransvarlig Kjell Nikolaisen på besøk i Mosjøen sammen med kretsstyremedlem Kjell Vist. – Sonemøtene er viktig for å spikre serieoppsettet, sier Frank Aas.  Foto: Per Vikan

GJENNOMGANG: Onsdag kveld var serieansvarlig Frank Aas (stående) og dommeransvarlig Kjell Nikolaisen på besøk i Mosjøen sammen med kretsstyremedlem Kjell Vist. – Sonemøtene er viktig for å spikre serieoppsettet, sier Frank Aas. Foto: Per Vikan

Av

I slutten av januar hvert år tar fotballkretsen rundturen for å besøke klubbene.

DEL

– Det er en tradisjon, og det er helt nødvendig for å få på plass et serieoppsett som alle er fornøyd med. I tillegg har vi med oss nødvendig informasjon som vi kan gi direkte til klubbene. Det er viktig for oss å møte klubbtrenere og ledere, og jeg tror det er viktig for dem også. Vår oppgave er å betjene klubbene best mulig, sier serieansvarlig Frank Aas.

Denne uka har de vært på besøk i Sandnessjøen, Brønnøysund, Mosjøen og Mo i Rana.

Påmeldingene til kommende sesong er gjort, men Aas vil ha klubbenes syn på hvordan han skal fordele lagene.

– Vi får en bekreftelse på at påmeldingene stemmer, og vi diskuterer hvordan vi skal fordele lagene i de ulike seriene. Det er mange hensyn å ta, blant annet geografi og nivå, sier han.

Forandrer jenteseriene

– Denne sesongen forandres jenteseriene slik at det er aldersklassene J13, J15, J17 og J19 som gjelder. Målet er å få med flere lag når vi endrer til J17 i stedet for å ha J16. Påmeldingene har vært gode, og det er positivt med mange jentelag. Det er for eksempel påmeldt sju lag i J17. Noe av de samme gjør vi på guttesiden der vi kutter ut G15. Nå blir det G16 med to aldersklasser. I påmeldingene skiller vi mellom nivå, og klubbene velger nivå. Det ser ut til at vi får to avdelinger på Helgeland med sju lag i på det nivået vi har kalt viderekomne og åtte lag på det nivået vi har kalt nybegynnere, sier Aas.

Færre dommeroppdrag

Dommersituasjonen i kretsen er god, men dommeransvarlig Kjell Nikolaisen er litt bekymret for Mosjøen.

– I denne sonen har antallet dommeroppdragene gått sterkt ned fra 2018 til 2019. Noen dommere er svært aktive, for eksempel Darina Bjerknesli, men vi skulle gjerne hatt flere for å dra lasset. Dommerkurset i Mosjøen sist helg samlet over 20 deltakere, og der håper jeg vi får fram nye rekrutteringsdommere, sier Nikolaisen.

Han oppfordret ellers klubbtrenerne og lederne om å sjekk de nye regelendringene som blir innført fra sesongstart.

– Jeg er ganske lei av å høre trenere som kjefter på dommerne, og i hvert fall hvis de ikke har oppdatert kunnskap på regelendringer, sier han.


Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags