Landets yngste er ferdig med første etappe: – Nå er jeg klar for flere kurs

PRAKSISØKT: Han er ikke så mye eldre enn spillerne som var «forsøkskaniner» på trenerkurset i Mosjøhallen i helga. 15 år gamle Simen Jenssen Johnsen gikk gjennom delkurs 3 sammen med 17 andre deltakere, og hadde sin praksisøkt med disse spillerne fra Olderskog IL og Mosjøen IL.  Foto: Per Vikan

PRAKSISØKT: Han er ikke så mye eldre enn spillerne som var «forsøkskaniner» på trenerkurset i Mosjøhallen i helga. 15 år gamle Simen Jenssen Johnsen gikk gjennom delkurs 3 sammen med 17 andre deltakere, og hadde sin praksisøkt med disse spillerne fra Olderskog IL og Mosjøen IL. Foto: Per Vikan

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Simen fyller 16 år lille julaften, og i helga kunne han feire på forskudd. I løpet av de siste to årene har han fått C-lisens som fotballtrener.

DEL

– På det første kurset jeg gikk måtte vi søke om dispensasjon, men nå har jeg både keeperkursene og de fire delkursene i det som heter Grasrottreneren, sier Simen Jenssen Johnsen.

Han måtte vente litt på det siste delkurset, men nå kan han se framover.

– Selvsagt er jeg klar og har jeg lyst på flere kurs, men jeg vil også skaffe meg litt mer erfaring, sier han.

Denne sesongen har han vært med på et guttelag i Drevja IL og i trenerteamet til guttelaget til Mosjøen IL som herjet i Norway Cup.

– Det har vært en spennende sesong, og det er dette jeg vil holde på med.

Litt av bakgrunnen for at han begynte på trenerkurs var at han måtte kutte ut aktiv fotball.

– Jeg kunne ikke spille lenger på grunn av skade, men om jeg hadde spilt så tror jeg at trenerutdanning hadde vært rett for meg uansett, sier han.

NFF Grasrottreneren

– Tar vare på alle

Trenerutvikler i Nordland fotballkrets, Ørjan Valla, er glad for at unge spillere tar trenerutdanning, og Simen er et eksempel.

– Simen går foran og viser at selv om man ikke blir spiller, så evner fotballfamilien å ta vare på alle fotballinteresserte. NFF Nordland er stolt over at unge gutter som, Simen, er så dedikerte og motiverte til å fullføre Grasrottreneren i ung alder. Vi oppfordrer andre ungdommer til å gjøre det samme, sier han.

– Plukker opp mye

– Jeg kan anbefale trenerkurs for dem som er like ung som meg. Etter at jeg startet er det et par stykker som har begynt. På dette kurset har jeg vært sammen med blant andre Bjørn Arve Lund som trener A-laget til MIL og flere andre erfarne trenere. Det er artig å plukke opp ting fra dem, og å få tilbakemeldinger. Jeg har blitt mer trygg, og kan planlegge bedre treninger.

I praksisøkta lørdag var han sammen med Øyvind Nordgård fra Olderskog IL, og sammen laget de et opplegg med førsteangriper, andreangriper og tredjeangriper.

– Vi forsøkte å få fram hva som er viktig for alle, og hvordan man kan jobbe uten ball for å bli førsteangriper. Det gikk bra syns jeg, og vi fikk gode tilbakemeldinger, sier Simen som nå kan søke om å få komme på B-lisenskurs.

– Det kreves erfaring for å søke videre, og jeg skal trene lag videre for å skaffe meg den. Jeg håper det ikke går mange år før jeg kan søke på neste trinn.

E-læring noe nytt

Det spesielle på dette kurset var at deltakerne brukte E-læring. Trenerne gikk igjennom en E-læringssekvens forkant av klasseromsundervisning og praksis

– Dette opplegget ligger i alle de fire delkursene nå. Det har fungert bra og det gir variert teori og mer praksis. En del av kurset kan tas hjemme, og deltakerne kommer godt forberedt, sier Cato Johnsen som er soneansvarlig i kretsen og den som har stått for kursene i Mosjøen.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags