Mosjøens G 14-lag i elleverklassen gikk på et surt tap i åpningskampen i Norway Cup. Gjermund Kjøningsens mannskap var fullt på høyde med Hordabø Radøy da de tapte 0–1.

Mosjøen-spillerne følte ikke helt at ballen trillet deres vei i åpningskampen. De spilte seg fram til flere målsjanser og hadde mulighet for å nette både to og tre ganger i åpningskampen.

Det tok imidlertid ikke mange minutter før guttene hadde ristet av seg den verste skuffelsen og så nye muligheter. Guttene som topper den hjemlige serien har fortsatt mulighet for å ta seg til A-sluttspillet selv om det vil bli en betydelig mer kronglete vei dit etter gårsdagens tap. De må mest sannsynlig ha poeng i begge de neste innledende kampene for å få være med i A-sluttspillet.

– Vi tenker ikke så mye på det ettersom hovedfokuset vårt er opplevelsen og det sosiale. Norway Cup har vært et mål i flere år og nå er vi her, sa treneren som sammen med resten av støtteapparatet har ansvaret for to lag og 24 spillere.

MIL mønstrer nemlig også et sjuerlag slik at alle spillerne skal få mest mulig spilletid.

Kom rett fra Spania

Mosjøen-troppen består av gutter som har spilt fotball sammen i flere år. 14 av dem kom til hovedstaden med tog og resten med bil eller fly. Tre av spillerne kom faktisk fra Spania. Eirik Aunøien var den siste som sluttet seg til troppen. Klokken hadde passert kvart over elleve sa Eirik var tilbake på norsk jord. Han og de andre ser fram til spennende og hektiske dager i hovedstaden.

Fotballen vil ha hovedfokus i starten av uka. Etter hvert vil det også bli rom for andre aktiviteter. Det er mye å være med på for en ung fotballspiller både på Ekebergsletta og ellers i Oslo denne uka.

– Vi satser på å reise oss mot Elverum. Det bor mer i laget enn det vi fikk tatt ut, sa MIL-spillerne som spiller sin andre kamp på mandag.