MIL og SIL må til Rana for å gjøre opp om cupavansement

INGEN HJEMMEBANE: I fjor var det Sandnessjøen som hadde hjemmebanefordel i første kvalikrunde på Stamnes Arena. Kampen endte imidlertid 4-3 til Mosjøen. Nå skal lagene møtes på Moheiabanen i Rana, og der er det ingen som får noen hjemmefordel.  FOTO: PER VIKAN

INGEN HJEMMEBANE: I fjor var det Sandnessjøen som hadde hjemmebanefordel i første kvalikrunde på Stamnes Arena. Kampen endte imidlertid 4-3 til Mosjøen. Nå skal lagene møtes på Moheiabanen i Rana, og der er det ingen som får noen hjemmefordel. FOTO: PER VIKAN

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Baneforholdene i Mosjøen tillater ikke fotballkamp, og på Stamnes Arena er det heller ikke klart. Det betyr at ingen av lagene får noen hjemmefordel i torsdagens cupkamp.

Kampen i første kvalifiserende runde til NM skulle gått i Mosjøen onsdag med MIL som vertskap. Det ble tidlig klart at det ikke gikk, og Sandnessjøen IL forsøkte å gjøre sin hjemmebane klar. Det gikk heller ikke.

– Det ble ikke gode nok forhold til at vi kunne snu kampen til Sandnessjøen. Alternativet er da det oppvarmete kunstgresset på Moheia, og Fotballforbundet har beranmmet kampen til torsdag kveld, sier Håkon Stenersen, daglig leder i MIL Fotball.

Provisorisk arrangement

Han syns ikke det er spesielt morsomt at årets første offisielle kamp må spilles i Rana. Og når det gjelder arrangementet så blir det ganske provisorisk.

– Det er greie forhold på kunstgresset på Moheiabanen, men rundt omkring er det ikke spesielt innbydende. Snø og is er det nok av, og lite som minner om en fotballarena. Men vi må spille kampen der det er mulig, og heldigvis har Rana en oppvarmet bane, sier Stenersen som legger til at det ikke blir lagt opp til noen speakertjeneste.

– Det er litt vanskelig å ha et hjemmearrangement på Mo. I fjor var det en flott ramme rundt den tilsvarende kampen på Stamnes Arena, og masse publikummere. Jeg håper selvsagt at noen supportere tar turen til Mo, men jeg regner ikke med så mange, sier han.

Et artig poeng med kampen torsdag er at MIL har hentet keeper Vitalijs Artjomenko fra Eiger FK. Han spilte for SIL senest i sesongen 2016.

PS! Onsdag kveld spilte Stålkameratene og Mo IL sin aller siste offisielle kamp før klubbene slås sammen til Rana FK til høsten. Det var også en kamp i første kvalifiserende runde.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken