Kunstgressbanen på Kippermoen får nytt dekke: – Ønsker oss et oppgradert anlegg

SAMARBEID: Sparebankstiftelsen Helgeland og Helgeland Sparebank Gavestiftelse bidrar til at kunstgresset på Kippermoen blir skiftet ut. Fra venstre Toril Mevold (Sprebankstiftelsen), Håkon Stenersen (MIL), Mona Berling (MIL) og Dag Hugo Heimstad og Hanne Nordgaard fra Helgeland Sparebank.  FOTO: PER VIKAN

SAMARBEID: Sparebankstiftelsen Helgeland og Helgeland Sparebank Gavestiftelse bidrar til at kunstgresset på Kippermoen blir skiftet ut. Fra venstre Toril Mevold (Sprebankstiftelsen), Håkon Stenersen (MIL), Mona Berling (MIL) og Dag Hugo Heimstad og Hanne Nordgaard fra Helgeland Sparebank. FOTO: PER VIKAN

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Det er viktig at Kippermoen idrettsanlegg er så bra som mulig, og kunstgresset er modent for utskifting, sier Dag Hugo Heimstad.

DEL

Sammen med Hanne Nordgaard representerte han Helgeland Sparebank, og Toril Mevold representerer Sparebankstiftelsen Helgeland.

– Vi er utrolig glad for at vi har fått en slik støtte, sier Mona Berling, leder i Mosjøen IL Fotball.

Utskifting av kunstgresset på Kippermoen vil koste om lag 2,5 millioner kroner og Sparebankstiftelsen har gitt en million. I tillegg har Helgeland Sparebank gavestiftelse bidratt med en halv million.

– Vi samarbeider på store prosjekt, og begge har vurdert dette som nødvendig. Et oppgradert anlegg er bra for alle, og denne banen er mye i bruk sier Heimstad.

Det er Vefsn kommune som er anleggseier, og Anne-Marit Marken forteller at politikerne skal ta stilling til utskifting.

– Det er en flott kultur i Vefsn for samarbeid, og når MIL får med seg sine samarbeidspartnere så kan vi gå inn og forskuttere for spillemidlene. Banen er 14 år, og når vi skal bestemme ny bane kommer miljøkravene øverst. Gummigranulat er på vei ut, men vi vet ikke hva som kommer i stedet, sier Marken som håper å få saken opp i kommunestyret i oktober.

– For vår del hadde det vært bra om dekket blir skiftet ut til våren slik at vi kan arrangere Kippermocupen på ny bane, sier daglig leder i MIL Fotball Håkon Stenersen.

Det første kunsgresset på Kippermoen kom i 1985, to år etter at friidrettsbanen var ferdig. Det kunstgresset var førstegenrasjons dekke og hadde mange tonn sand i gresset. Banene med sand ble etter noen år ganske harde, og da dette dekket ble skiftet ut etter 19 år var det «betong».

Det nye kunstgresset som ble lagt i 2004 var andregenerasjons dekke, og det var gummigranulat i gresset.

– Det forskes mye på nye typer kunstgress, og vi forventer at det kommer forskrifter som tar opp problemene med gummigranulat, sier Anne-Marit Marken.

Hun regner med at hvis det blir utskifting av kunstgresset så må man også gjøre noe med grunnforholdene. Det ble også gjort et arbeid i 2004 ved forrige utskifting, men det må gjøres mer.

– Detaljer har vi ikke, men grunnforholdene må bedres slik at man slipper tlehiv, sier hun.

Les hva NFF skriver om gummigranulat og kunstgressbaner

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags