Gå til sidens hovedinnhold

Ubeseirede Grane jakter opprykk: – Vi har fått til et skikkelig kollektiv som det er gøy å trene

Avsluttet vårsesongen med sju strake seirer

Artikkelen er over 3 år gammel

Grane IL har startet klatringen etter at laget ble degradert til 6. divisjon foran årets sesong.

Klubben sa nei til opprykket etter at de vant 5. divisjon i høst. Det betyr at de måtte starte nedenfra i 6. divisjon, med den gamle ringreven Bård Bjerkseth på trenerbenken. Målet var å rykke rett opp i femtedivisjon igjen, og midtveis i sesongene er rødtrøyene på meget god vei til å klare det. Laget er nemlig ubeseiret og har et forsprang på fem poeng ned til toer Herøy/Dønna.

– Vi spilte uavgjort borte mot nettopp Herøy/Dønna i første seriekamp, og etter det har vi tatt syv strake seirer. Luka vi har fått i teten har vi tenkt å beholde også etter høstsesongen, sier Bjerkeseth som ikke ser noen grunn til å endre på målsettingen de hadde før sesongen.

Godt lag

Han mener laget er mer enn godt nok til å fullføre jobben de har startet på, og det er lite som tyder på at de svekkes foran siste halvdel av sesongen.

– Vi beholder stort sett hele laget. Det er snakk om en eller to spillere som forsvinner, men ellers er det de samme spillerne som har spilt sammen i en årrekke, sier Bjerkeseth som også har fått signaler fra keeper Evaldas Stanikaitis om at han er villig til å steppe inn om det kniper på keeperplassen.

– Selv om jeg ikke vet om det kommer nye spillere, ser det veldig lovende ut. Det er kamp om plassene på laget, og vi har fått til et skikkelig kollektiv som det er gøy å trene.

I tillegg til at laget vinner de fleste kampene, scorer de også mange mål. Nesten fem mål i snitt per kamp har det blitt så langt, og treneren mener de har potensial til å score enda flere.

– Det er mange målscorere i troppen, og klubben har i flere år dyrket en spillestil som alle spillerne er vante med og kjenner rollene sine i. Det gjør at vi kommer til mange sjanser i løpet av en kamp, og toppscorer Sander Bekkevold har lovet meg 10 mål i år. Han er allerede oppe i ni, så verken han eller medspillerne er nok ferdigscora for i år, sier Bjerkeseth.

Ikke diskutert framtiden

Selv om laget er på full fart opp i femtedivisjon igjen, har ikke Bjerkeseth bestemt seg for hva som skjer neste år. Først skal jobben med å sikre opprykket gjøres skikkelig i høst.

– Vi får se hva som skjer videre. Framtiden min i klubben er ikke noe som har vært diskutert enda, men det er som sagt veldig morsomt å være trener i Grane for tiden, sier Bjerkeseth.

Les også

Feiret Granedagan med seier og tabelltopp - banket MIL

 

Kommentarer til denne saken