Sandnessjøen IL Fotball ble kåret til Norges nest beste EMS-Ambassadørklubb i 2017. De fikk også ekstrapremier for beste hjemmeside og beste «sleep»-tiltak.

I helga var alle de 37 ambassadørklubbene samlet til kick off på Ullevaal stadion sammen med fotballkretsene, BAMA og NFF. Det er snart klart for årets første turneringer, og SIL Fotball arrangerer sin turnering for 6–12 år i begynnelsen av mars.

– Vi har forankret dette konseptet i hele klubben, og ikke bare knyttet det til turneringen. Det betyr blant annet at vi har skiftet ut varene i kampkiosken på Stamnes, og at vi har samlinger med trenere og spillere for å spre kunnskap om sunn livsførsel, sier Stian Theting som var i Oslo sammen med Maja Jakobsen og Vera Karoliussen for å ta imot premiene.

På Eat Move Sleep Cup samarbeider BAMA med ambassadørklubbene om å gjøre frukt, bær og grønnsaker tilgjengelig for utøvere og publikum i kioskene på arenaen. I tillegg er det et eget aktivitetsområde med konkurranser og smaksprøver. Målet er å bidra til at de yngste innarbeider sunne, næringsrike og gode spisevaner i ung alder.

– Dere tar daglig et stort samfunnsansvar, sa administrerende direktør i BAMA, Rune Flaen, til ambassadørklubbene.

Assistenttrener for herrelandslaget, Per Joar Hansen, fortalte om hvordan de jobber før Nations League starter til høsten og trener for norske skiskytterjentene, Steinar Mundal, snakket om samhold og lagbygging. Landslagsspiss Isabell Herlovsen snakket om hvor viktig søvn og kosthold er.

Årets Eat Move Sleep-ambassadør ble Hetlevik fra Askøy utenfor Bergen, og klubben fikk skryt for stort engasjement og for måten de har tatt tak i Eat Move Sleep-konseptet på.

Hetlevik har fokus på sunn mat hele året og serverer blant annet fiskekaker og sushi i kioskene sine.

Sandnessjøen og Clausenengen fikk premier som nest beste og tredje beste ambassadørklubb.

– I løpet av 2017 har vi gjennomført flere arrangement og tiltak for å for å få fram budskapet og innholdet i EMS-konseptet. Vi bruker arenaene som vi har i FFO, fotballskolen, akademiet og begge fotballturneringene til å jobbe med dette. Vi er stolte over å være den nest beste klubben, og det inspirerer til økt innsats i 2018, sier Stian Theting.