Cheerleaderlag fra Toppen klare for NM etter sterk andreplass – men spørs om de har råd til å dra

NUMMER TO: Vefsn folkehøgskoles Toppers Cheerteam ble nummer to i Winter Open i Drammenshallen og er kvalifisert til NM. 10 jenter og 9 gutter er på laget som har trent knallhardt siden i fjor høst.

NUMMER TO: Vefsn folkehøgskoles Toppers Cheerteam ble nummer to i Winter Open i Drammenshallen og er kvalifisert til NM. 10 jenter og 9 gutter er på laget som har trent knallhardt siden i fjor høst. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

– Vi kan delta i NM hvis vi klarer å skrape sammen nok penger, sier Henriette Yri Tungesvik

Sist helg var Toppers Cheerteam, som de kaller seg, med på den store konkurransen Winter Open i Drammen.

Det ble en andreplass i klassen Senior Co elite.

– Vi hang veldig godt med, og kom bare 10 poeng bak OCT Galaxy Eclipse. Det er et lag som har holdt på i mange år. Poengsummen holder til deltakelse i Norwegian Cheer League (NM) som arrangeres 17.–18. mars, sier Henriette som har vært aktiv i Trondheim Cheerleadingklubb i fem år. Hun tok med seg sporten til Toppen i fjor høst, og i Mosjøen IL Turns juleoppvisning var det klart for debut.

Startet med oppvisning

– Vi fikk være med på oppvisningen og fikk nyttig erfaring. Showet vårt i Drammen var en videreføring av det vi gjorde i desember, og deltakerne har trent flittig, sier Henriette som har satt sammen showet med mange kast og pyramider.

– Det er vanskelig å få alt synkronisert. Under det to og et halvt minutt lange showet er vi delt i flere grupper. Helst skal alle kastene gjøres nøyaktig samtidig, sier hun og legger til at det også er en utfordring med pyramidene.

– Trener mye

– Vi trener flere ganger i uka og det er elever fra alle linjene på Toppen som er med. Cheerleading har virkelig slått an, sier Henriette som håper det blir NM-deltakelse.

– Det er et spørsmål om penger. Mesterskapet går i Tønsberg, og det er mange som skal ha billetter og opphold. Selv om skolen sponset turen hadde vi innsamling før Winter Open også for å få ned egenandelen.

Det var Eiker Cheerleading Team som arrangerte Winter Open for fjerde gang, og det var 1700 deltakere. Stevnet var kvalifisering til Norwegian Open med NM.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags