Petter Northug kommer til Bysprinten: - Endelig kan vi få duellen som alle har ventet på

LETT: Det var nesten som et «barneskirenn» i fjor da Johannes Høsflot Kæbo vant som han ville foran Anders Gløersen.   I år kan han få konkurranse av Petter Northug som han ikke har møtt i sprint. Foto: Per Vikan

LETT: Det var nesten som et «barneskirenn» i fjor da Johannes Høsflot Kæbo vant som han ville foran Anders Gløersen. I år kan han få konkurranse av Petter Northug som han ikke har møtt i sprint. Foto: Per Vikan

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Endelig kan vi få et svar på hvem som er best på en kort sprint av Petter Northug og Johannes Høsflot Klæbo.

Bysprinten i Mosjøen neste lørdag har fått Petter Northug og Johannes Høsflot Klæbo i samme startfelt. Det blir duellen som alle har ventet på.

Johannes Høsflot Klæbo er verdens beste langrennsløper med tre OL-gull og seier i verdenscupen sammenlagt. Petter Northug kom ikke til OL, men har tydeligvis fått ny motivasjon og har markert seg i turrenn og sprint. Han utfordret blant annet Alexander Bolsjunov i showrennet i Granåsen nylig og ble nummer to.

Endelig

- Endelig kan vi få duellen som alle har ventet på denne sesongen. Johannes var her i fjor og imponerte da han knuste feltet i alle heat og finalen. Nå er Petter på gang, og kanskje har han tenkt å vise seg fram slik han har gjort i vår, sier Trond Are Rasmussen hos arrangørene i Helgeland Event.

Petter Northug ble nummer ni i den første utgaven i 2007 og han ble desidert sist i 2011.

- Han har laget show når han har vært her, og duellen mot Marit Bjørgen i 2011 var et høydepunkt som vi husker. Marit fikk forsprang og det endte med en spurt mellom de to som Petter vant, forteller Rasmussen som legger til at riksmedia vil ta tak i duellen i år slik de gjorde i 2011.

- Jeg har snakket med TV2 og de er veldig interessert. Det ble en stor sak da Marit Bjørgen og Petter hadde en uhøytidelig duell i 2011, mens denne duellen kan bli blodig alvor, sier han.

Kontakt onsdag kveld

Johannes Høsflot Klæbo har vært klar for Bysprinten en god stund, mens Petter Northug ble klar onsdag kveld.

- Vi hadde ikke regnet med Petter, men etter at han uttalte seg på sosiale medier om at han ville hit og ikke hadde fått invitasjon måtte vi aksjonere. Nå er det i boks, og vi gleder oss virkelig til at de skal kjempe side om side i Strandgata.

Lørdag 28. april arrangeres den 12. utgaven av Bysprinten. Arrangørene har som vanlig sterke startfelt på herresiden og damesiden. Erik Brandsdal, Finn Hågen Krogh, Niklas Dyrhaug, Andrew Musgrave, Emil Iversen og Håvard Solås Taugbøl er blant herreløperne og Katrine Harsem og Tirill Udnes Weng på damesiden. I tillegg kommer kombinertlandslaget med blant andre Jarl Magnus Riiber, Magnus Krog og Jørgen Graabak. Også svenske løpere kommer til Bysprinten.

I fjor vant Mari Eide og Johannes Høsflot Klæbo, og i 2016 var det Barbro Kvåle og Emil Iversen som vant. Av tidligere vinnere kan nevnes Anders Gløersen, Laurien Van der Graaf, Marit Bjørgen, Teodor Peterson, Aino-Kaisa Saarinen og Ola Vigen Hattestad.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags