Petter mot Johannes blir landslagsduell

TILBAKE: Petter Northug på pressekonferansen for uttak til elitelandslag langrenn mandag. Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix

TILBAKE: Petter Northug på pressekonferansen for uttak til elitelandslag langrenn mandag. Foto: Gorm Kallestad/NTB scanpix

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Petter Northug er tilbake på landslaget etter fire sesonger på privatlag.

Lørdagens duell i Bysprinten i Mosjøen mellom Petter og Johannes blir en duell mellom landslagsløpere. Begge er på sprintlandslaget kommende sesong.

Petter Northug (32) bestemte seg for en retur for en måneds tid siden.  32-åringen dropper privatsatsingen til fordel for en plass på sprintlandslaget.

– Først og fremst er jeg glad for å være tilbake. Jeg ser på dette som en artig utfordring der jeg står nå. Jeg er inne på sprintlaget med typer jeg liker, sa Northug og la til at prosessen rundt en mulig landslagsretur har gått over vel en måned.

– Imponert over farten

Da han ble spurt om hvordan han skal matche farten til Johannes Høsflot Klæbo på et oppløp svarte Petter dette.

– Han har utviklet sprint videre, og først må jeg henge med Johannes i løypa før jeg kan tenke på oppløpet og en spurt i ekstremt høy fart. Det blir om å gjøre å trene riktig og mye fram mot neste sesong, sa han til det store pressekorpset som var samlet på Park Hotel i Holmenkollen.

I Bysprinten er ikke løypa så lang, men Johannes beviste allerede i fjor at de skal gå fort de som henger med til spurten.

VM det store målet

VM i Seefeld til vinteren blir Northugs store mål. Han ville mandag ikke stille til enkeltintervjuer, men svarte i plenum.

– Tanken er jo der når ting butter mot, men når kroppen spiller på lag og jeg føler ting spiller på lag på trening er motivasjonen der, sa Northug.

Han sa at han ikke hadde vært reelt inne på å legge oppe, men innrømmet at han de siste sesongene hadde vært jojo-preget.

– Det er slike valg og veikryss man kommer i, sa Northug om de sponsoravtalene han nå må gi fra seg.

Glad Løfshus

– Det er en sann glede for meg å ha ham tilbake på laget. Jeg er litt rørt nå, sa landslagssjef Vidar Løfshus da han presenterte Northug.

Northug satser videre i skisporet, men velger nå å gå tilbake til landslaget. Det ble bekreftet på en pressekonferanse i Holmenkollen mandag, der landslagsledelsen med Vidar Løfshus i spissen presenterte elitelagene for kommende sesong.

Det har lenge svirret rykter om et landslagscomeback for Northug. NTB erfarte i forrige uke at mosvikingen nærmet seg en løsning, og det til tross for Skiforbundets krangel med hans private sponsor Coop. Forbundet vraket nylig en ferdigforhandlet avtale med Coop til fordel for en forlenget kontrakt med Norgesgruppen, en avgjørelse som skapte murring i Northug-leiren.

Finn Hågen håpet

Også utøverne på landslaget har hintet om en retur for trønderen. Kompis og landslagskollega Finn Hågen Krogh sa følgende til NTB forrige måned:

– Jeg har faktisk tenkt litt på det i det siste. Jeg håper Petter vil inn på landslaget igjen. Jeg tror at skal Petter bli god igjen, så må han komme inn til oss og bli dratt litt med på lasset. Han er hjertelig velkommen. Det hadde vært artig å få ham med.

Northug brøt ut av landslaget etter VM i Val di Fiemme i 2013. Siden har han satset på egen hånd med sitt eget team. Nå er han altså tilbake. Men hvorfor på sprintlandslaget?

– Allroundlaget har veldig store treningsmengder, noe som er gunstig for en løper som Martin Johnsrud Sundby. Det passer derimot ikke så bra for Petter Northug. Opplegget på sprintlandslaget er bedre for løpere som ham, Johannes Høsflot Klæbo og Finn Hågen Krogh, sier langrennsekspert Torgeir Bjørn til NRK.

Disse kommer til Mosjøen

Disse landslagsløperne kommer til Bysprinten:

Petter Northug, Eirik Brandsdal, Johannes Høsflot Klæbo, Niklas Dyrhaug, Emil Iversen, Mari Eide og Kathrine Harsem.

Fra kombinertlandslaget kommer Jarl Magnus Riiber, Espen Andersen, Magnus Krog og Jørgen Graabak.

Dette er langrennslandslagene 2018/19:

Menn sprint: Finn-Hågen Krogh, Petter Northug, Sondre Turvoll Fossli, Sindre Bjørnestad Skar, Eirik Brandsdal, Pål Golberg og Johannes Høsflot Klæbo.

Menn allroud: Emil Iversen, Didrik Tønseth, Niklas Dyrhaug, Martin Johnsrud Sundby, Hans Christer Holund, Sjur Røthe og Simen Hegstad Krüger.

Kvinner elite: Maiken Caspersen Falla, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Mari Eide, Ingvild Flugstad Østberg, Tiril Udnes Weng, Therese Johaug, Ragnhild Haga, Kari Øyre Slind, Heidi Weng og Kathrine Harsem.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags