Lørdag kan du gå turrennet Åsan Rundt i den gode gamle løypa

HÅPER PÅ GOD DELTAKELSE: Rennleder Arne Ove Holmen håper det blir like mange deltakere på Barneåsan til helga som det var for to år siden. Da sendte han ut 30 løpere på 6 km ved klubbhuset til KJærstad IL på Aufles.  FOTO: PER VIKAN

HÅPER PÅ GOD DELTAKELSE: Rennleder Arne Ove Holmen håper det blir like mange deltakere på Barneåsan til helga som det var for to år siden. Da sendte han ut 30 løpere på 6 km ved klubbhuset til KJærstad IL på Aufles. FOTO: PER VIKAN

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Etter fem år med lite snø og omlegging av løypa kan endelig Kjærstad arrangere sitt turrenn i den vanlige løypa.

DEL

– Endelig kan vi tilby den flotte løypa på 19 kilometer i Kjærstadmarka til trimmere og aktive, sier rennleder Arne Ove Holmen i Kjærstad IL.

Det er flere uker siden de kjørte opp traseen for første gang, og i år er det ingen snøproblmer.

– Den fantastiske vinteren har selvsagt hjulpet oss, og nå krysser vi fingrene for at vi får flere deltakere enn i fjor, sier han.

Snørik vinter i 1980

Det første turrennet Åsan Rundt ble også arrangert i en snørik vinter. Det var i 1980, og da var løypa 22 kilometer. Rennet har gått hvert år siden unntatt i 2002 og 2014 da det ble avlyst på grunn av snømangel.

I fjor måtte arrangøren utsette turrennet til 4. mars, og de brukte en sløyfe på 7 km som de aktive gikk flere ganger.

Arne Ove Holmen var ikke fornøyd med deltakertallet på snaue 130.

– Normalt skal vi ha godt over 200, og det er dette antallet vi håper på lørdag. I fjor noterte vi historisk bunnrekord, sier han og legger til at de tar imot påmelding helt fram til start..

Tre fellesstarter

De siste årene har de satt opp tre fellesstarter i tillegg til å sende ut trimmerne i løypa.

Det blir samme opplegg i år med Miniåsan for de minste ungene, Barneåsan (8-14 år) med en 6 km og Åsan Rundt med 19 km pluss 6 km for de aktive.

– Det har vært kjempegod deltakelse i Barneåsan, og de som går den liker at det er fellesstart. Det er ikke så ofte det er det i kretsrenn, sier Holmen.

OL-utstilling

I forbindelse med 50-årsjubileet for Inger Aufles sitt stafettgull i OL 1968 gjør Kjærstad IL stas på henne.

– Inger er på plass, og vi har en utstilling med bilder og medaljer. Om kvelden skal vi ha fest for henne på klubbhuset, sier rennlederen og legger til at gullvinneren kommer til å bli starter på fellesstartene.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags