Anette Sagen gleder seg til langbord og grøtrekord midt i Sjøgata

AVSLUTTET: Anette Sagen etter sitt siste nasjonale renn. Det var i NM på Notodden i 2015 at hun avsluttet en hoppkarriere som startet tidlig på 2000-tallet.  FOTO: JON WIK

AVSLUTTET: Anette Sagen etter sitt siste nasjonale renn. Det var i NM på Notodden i 2015 at hun avsluttet en hoppkarriere som startet tidlig på 2000-tallet. FOTO: JON WIK

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

– Klart jeg kommer heim for å spise grøt. Det er et fantastisk opplegg, sier Anette Sagen.

DEL

Grytidlig fredag morgen skal hun sette i gang serveringen på det store grøtbordet i Sjøgata.

I utgangspunktet skal bordet dekke streken som markerer Anettes rekordhopp på 174,5 meter. Hun satte rekorden i Vikersundbakken 6. mars 2004, og allerede et par år etter ble streken malt.

Var med på streken

– Jeg var selv med på å male opp streken et par år etter at den ble malt i gata. Det var artig å få en slik markering, og det er veldig artig at de vil lage et rekordlangt grøtbord, sier Anette.

Frank Vollan i Helgeland Event forteller at Anette er en flott ambassadør for Mosjøen, og at hun fortjener ekstra stas.

– Det hun har gjort for kvinnehopp er fantatstisk, og nå ser vi resultatene av det. De har fått samme status som mannfolkene, og de er med i alle mesterskap. Mye av dette skyldes den kampen Anette tok i 2004 da hun sto opp mot de høye herrer i skiforbundet, både nasjonalt og internasjonalet, sier Vollan som er sikker på at det kommer masse folk.

– Jeg tror vi dekker streken og vel så det med bordene, og det er laget en rød løper som skal ligge på bordeene, sier han.

Bronse i første VM

Anette var i rampelyset i mange år, og frontet kvinnehopp. Hun har en haug med NM-gull, og hun vant Kontinentalcupen for kvinner fem år før hun fikk sin edleste medalje. I Liberec i 2009 fikk hun bronse i kvinnenes første VM-konkurranse. Det var venninnen Lindsey Van som tok gullet.

TV 2 skal sende direkte fra Sjøgata og grøtbordet i sin morgensending God Morgen Norge litt over klokka åtte. TV-kokk Wenche Andersen er på plass, og Bodø-baserte Roy Arne Salater er utegående reporter.

– Jeg oppfordrer alle til å møte opp tidlig, og jeg tror det blir flott stemning i julebyen.

Anette kommer fra Oslo for å delta.

– Jeg håper at alt klaffer med været, og at vi får en fin stund rundt bordene. Jeg gleder meg til å komme heim, sier hun.

Hun tok sykepleierutdanning etter endt karriere, og i juni i år begynte hun i fast jobb i hjemmetjenesten i Lier kommune. Hun har også tatt trener og lederutdanning, og har hatt oppgaver for FIS.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags