Ivrige deltakere i maraton: – Sjette året elevene deltar

2017: Dette er noen av elevene fra Mosjøen videregående skole idrettslinja som stilte opp i Alstahaug maraton i fjor. Lørdag er det om lag 40 fra skolen som løper en av distansene i løpsfesten på Tjøtta.   FOTO: PRIVAT

2017: Dette er noen av elevene fra Mosjøen videregående skole idrettslinja som stilte opp i Alstahaug maraton i fjor. Lørdag er det om lag 40 fra skolen som løper en av distansene i løpsfesten på Tjøtta. FOTO: PRIVAT

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

– Det har blitt en tradisjon og et mål å jobbe mot. De siste årene har vi stilt med ganske mange elever, sier Heidi Jenssen.

Hun er lærer ved idrettslinja på Mosjøen videregående skole, og hennes elever har virkelig markert seg i Alstahaug maraton. Lørdag er det ny start.

I fjor var det blant annet hele seks som startet på helmaraton. Håkon Bendik Pedersen, Sondre Skipnes og Melissa Leer fullførte.

– At så mange startet på den lange 42-kilometeren var nok et resultat av veddemål. Men de som klarte å fullføre skal virkelig ha kreditt for det, sier Heidi som forteller at de fleste fra skolen løper Hårekmila.

– Et treningsmål

– I år er det to som forsøker seg på helmaraton og tre som skal løpe halvmaraton. Den naturlige distansen er 10 km, og vi har både elever som skal sette rekorder og vi har dem som bare skal fullføre ved å gå og løpe. Til sammen er vi 40 deltakere med voksne og elever.

Heidi forteller at løpsfesten er et treningsmål gjennom hele skoleåret.

– Det er selvsagt frivillig og ikke en del av «pensum», men det viser seg at mange liker å løpe og da er det greit med et treningsmål. Om høsten har vi Reinfjellmarsjen i Mosjøen som et mål, sier hun.

34. gang med løpsfest

33 ganger har Alstahaug maraton blitt arrangert siden oppstarten i 1983. I fjor var det totalt 540 som gjennomførte en av de fire distansene.

Den korteste er drøye 4km, og Hårekmila er selvsagt 10km. Halvmaraton er drøye 21km og helmaraton 42,195km.

I år håper arrangøren på 600 deltakere, og værmeldingen betyr selvsagt mye.

Det er gode sjanser for at det blir brukbart vær. Yr melder overskyet, svak vind, men ikke nedbør.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken