Tenker at jeg vil ikke være med på spleiselag med Aquila Capital, Pål vil heller ikke. Derfor har vi skrevet avisinnlegg:

Hadde vi lest lokalavisen til frokost hadde vi garantert satt morrakaffen i vranghalsen. Nå blir det vel en søvnløs natt på oss etter en allerede opprivende dag der vi fra sidelinje har fulgt med protestene i Tverådalen, den flotte appellen Torbjørn Lindseth holdt, og avslutningsvis på kvelden debatten på NRK som handlet om vindkraftutbygging i Norge.

For noen år siden kjøpte vi et trinn i Helgelandstrappa, både for å støtte opp om et fantastisk prosjekt som løftet det en gang forhatte Øyfjellet opp til nye høyder, men ikke minst fordi prosjektet skulle gi sherpaene som bygget trappa mange kjærkomne penger til å forbedre økonomien til deres familier og landsbygdene de kom fra.

I solidaritet med arvetakerne etter Elsa Laula Renberg, familiene Appfjell og Kappfjell, som har sine reinbeiteområder i Øyfjellet og Vesterfjellene, og i solidaritet med vår verdifulle, unike natur som kommer til å bli rasert i evig tid vurderer vi sterkt om vi har gått våre siste skritt i denne trappa. Det virker som et plaster på et sår som aldri vil gro, at Aquila Capital og Eolus nå kjøper seg avlat ved å fullfinansiere Helgelandstrappa. At de som står for totalraseringen av Øyfjellet ved å bygge et av Norges største vindkraftanlegg samtidig sier at "Vi gjør dette for å gi noe tilbake til lokalsamfunnet" føles helt grotesk. Mener Aquila Capital og Eolus at noen trinn til varden veier opp for den "mannskitten" vi kommer til å se når vi har nådd toppen av Øyfjellet? (Utrykket mannskitt er lånt fra appellen av Torbjørn Lindseth, Motvind Norge, holdt i Tverådalen den 4.6.).

Forøvrig hadde det vært fint om Eolus vind og Aquila Capital kunne betale tilbake pengene til dem som har kjøpt trinn i trappa og ikke vil være med på et spleiselag.