I fjor spilte The Jennises fire-fem ganger under Byfestveko, ifølge dem selv. Denne gangen blir det en konsert, men til gjengjeld er det den første de har arrangert helt selv.

– Vi spurte fint om vi kunne være så snille og spille her, sier Amalie Kummernes. Konserten holder de i storsalen hos Fru Haugans Hotel 4. juli.

– Den blir 100 prosent oss, og det gleder vi oss til, sier Jenni Søttar.

Siste planlagte konsert

– Det er et variert repertoar med noe vi har spilt før, og veldig mye nytt. Nå håper vi at folk vil komme og høre på oss, sier Kummernes.

Blant annet har bandet funnet flere avskjedssanger.

– Vi sier ha det til hverandre og publikum, sier Thea Nordås. Bevisene på bestått videregående utdanning, på musikklinja for alle fire, er delt ut. Snart drar Rebekka Almås og Thea Nordås ut i verden for å studere, mens de to andre blir igjen litt til. Dermed splittes bandet i hverdagen, men de utelukker ikke flere konserter senere. Jentene er både bandkollegaer, venninner og klassekamerater som sitter sammen i klasserommet.

– Ikke snakk om det! Vi skal ikke ha avskjed ennå! Vi har planlagt øving på Skype, sier Kummernes.

De har fått innspill om å spille mer med eget band, og denne gangen er publikums ønske oppfylt med et band bestående av venner fra musikklinja og tidligere Toppen-elever som har blitt igjen i byen.

– Vi har mange sanger vi har hatt lyst til å spille lenge, men som vi ikke har fått mulighet til. Nå har vi det. «Proud Mary» er en sånn sang, men egentlig gjelder det alle, sier Søttar.

Bandet består av Sander Moby Røreng, Aron Sebastian Blåsmo Frantzen, Kent-Harry Johansen, Martin Hagfors Herringbotn, Pål Andreas Hansen, Sunniva Sæterstad, Elisabeth Rye og Mikkel Frøshaug.

 

Tatt godt imot

The Jennises er en av flere grupper med unge musikere som løftes fram under Festspillene Helgeland.

– Det er veldig bra at så mange små band og grupper får være med. Jeg synes arrangørene har blitt flinkere over de siste årene. Det er veldig fint at vi og andre får muligheten til å vise oss fram her. Vi ville ikke fått muligheter som dette i Oslo eller andre store byer, sier Nordås.

– Jeg vet ikke om det er noe sted det er et så bra opplegg for å få en smak av å stå på scenen, som det er her i Mosjøen og under Festspillene Helgeland, tilføyer Søttar.

The Jennises har fått en del spilleerfaring gjennom tre år på musikklinja, og startet det hele med sin første offentlige konsert på Fru Haugans Hotel i forbindelse med Sjøgata Live i 2017. Etter det har det blitt flere konserter, blant annet med The Drunken Sailors.

– De har tatt oss med på konserter, vi har fått varme opp for bandet, og de har fått oss med på mye. Vi må virkelig takke seilerne, sier Kummernes.

– Hvis de ikke hadde støttet oss sånn, tror jeg ikke vi hadde blitt så godt mottatt i byen, sier Jenni Søttar. Gruppa har spilt to julebordsesonger med The Drunken Sailors, og for 2018-sesongen ble The Jennises booket allerede før sommerferien.

– Det var artig å kunne si at vi var booket så lang tid i forveien, sier Nordås.

Ingen av dem har vært på et «ordentlig» julebord, men ble invitert med på et januarbord som takk for innsatsen i sesongen. De fyller 19 i år, men har spilt flere kvelder hvor de ikke var gammel nok til å komme inn.

– Det er artig å si at vi er med bandet, og derfor får komme inn, sier de sammen.

The Jennises er ferdig på musikklinja, men har råd til andre som vil starte musikkgrupper eller band.

– Si ja til alt! Det er sånn vi har fått så mange spillejobber. Det er mye sceneerfaring i det, og vi har lært hvordan vi skal planlegge konserter og øve, sier de sammen.