Gå til sidens hovedinnhold

Sp-budsjett med penger til restparseller på E6: – Uhørt at de blir stående igjen

Senterpartiet har funnet penger til de to restparsellene på E6 lengst sør på Helgeland i sitt alternative forslag til statsbudsjett for 2021.

Det framgår av en pressemelding fra Siv Mossleth som er en av to Sp-representanter fra Nordland på Stortinget. Partiet har lagt inn 75 millioner kroner til oppstart på de to parsellene i løpet av 2021.

Skammelig

Parsellene som i sin tid ble tatt ut av det storstilte E6-prosjektet var de såkalte opsjonsparsellene, E6 Trøndelag grense-Majahaug samt Flyum-Kappfjellia. Mossleth sier at partiet har hatt disse to parsellene på sine alternative budsjettforslag siden 2018, men uten å få flertall for forslaget.

– Det har vært skammelig å se hvordan regjeringa og Frp har funnet penger til bompengelettelser og budsjettoverskridelser andre steder, men ikke her, understreker Mossleth.

Stykkevis og delt?

Mossleth minner om at folk som kjører E6 gjennom Grane har betalt bompenger lenge. Hun legger til at det skjer ettersom regjeringa ved en rekke anledninger har understreket at de skal bygge helhetlig, ikke stykkevis og delt.

Mossleth betegner det som uhørt at de to parsellene ved Majavatn blir stående igjen. Hun mener dette blir en enda større flaskehals når resten av E6 bygges ut og får en bedre standard.

Mer enn vei og bane

Av Sps alternative forslag til statsbudsjett framgår det ellers at partiet vil ha økt vedlikehold på fylkesveiene. Med Sp ved roret skal det også bli økt satsing på luftfart, ditto på havner og farledstiltak, samt at partiet ønsker et jernbaneløft.

– Oppsplittingen av jernbanen har ikke vært noen suksess, konkluderer Mossleth som legger til at samferdsel er mer enn vei og bane.

– Vårt alternative budsjett vil redusere billettprisene og øke rutetilbudet på kortbanenettet. Dessuten har vi tatt ytterligere initiativ til å hjelpe luftfarten gjennom koronakrisen, heter det i Mossleths redegjørelse om budsjettet som ikke kommer til å få flertall.

Kommentarer til denne saken