Sommerjobben snart over: - Veldig sosialt og trivelig

Thale Helfjell (17), Dina Hines (18), Vilde Markussen (18), Mads Claussen(23) og Sondre Tobias Olsen(16) er et knippe av flere finer ungdommer har tatt seg av Vefsn Kommunes parkområder i sommer.

Thale Helfjell (17), Dina Hines (18), Vilde Markussen (18), Mads Claussen(23) og Sondre Tobias Olsen(16) er et knippe av flere finer ungdommer har tatt seg av Vefsn Kommunes parkområder i sommer. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sommervikariatet med ansvar for luking og vanning av blomsterbed, gressklipping, beskjæring, og vedlikehold av bystranda nærmer seg slutten.

DEL

Latteren sitter løst blant de fem signalgulkledde som jobber med raker og hansker mens de luker i et av bedene i Vefsnaparken.

– Vi er inne i den siste uken av årets sommerjobb. Nå er vi åtte stykker med sommervikariat igjen, men tidligere i sommer har vi vært dobbelt så mange, sier Dina Hines (18).

– Det er ikke så lette å finne seg sommerjobb, men hvis man selv gjør en skikkelig innsats og går rundt og snakker med arbeidsplasser selv ordner det seg som regel, sier Thale Helfjell (17).

– Det er veldig sosialt og man blir kjent med nye folk og arbeidstiden 07–15 gir oss tid til andre ting på ettermiddagene også, sier Dina Hines (18).

Det hersker stor enighet om at den fineste parken i Mosjøen er byparken.

Mens den parken som har størst potensial for å bli finere er området som strekker seg langs Skjerva.

– Der kunne det vært fint med benker langs gangstien, sier den eldste i gjengen Mads Claussen (23) som snart vender nesen tilbake til Kristiansand der han studerer.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken