Gå til sidens hovedinnhold

Sommeren kommer tilbake - venter sol og 25 grader i neste uke

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter en lengre periode med mye fint vær, som blant annet ga ny varmerekord flere steder på Helgeland, har det de siste dagene vært grått og vått. Det vil det nok være gjennom helga også, men fra mandag av kan både vefsninger, graneværinger, hattfjelldalinger og folk langs kysten så smått lete fram shortsen og bikinien igjen.

– Slik prognosene er nå vil det bli ganske høye temperaturer. Varm luft fra sør er på tur nordover, og fra mandag av kan man nok merke at lufta gjør sitt inntog. Tirsdag er den på plass, og det ligger an til å bli den varmeste dagen med temperaturer rundt 25 grader i Mosjøen, sier vakthavende meteorolog Trond Lien ved Vervarslinga i Nord-Norge.

– Sola er ikke like sterk som i juli, men med en gunstig vind skal det være mulig.

– Er det vanlig med denne typen temperaturer så sent i august?

– August er jo en sommermåned, og det meste er varmet opp etter en lang sommer. At det kan bli så varmt som dette er derfor noe som inntreffer iblant, og jeg vil ikke kalle det unormalt, nei, sier Lien.

Langs kysten kan det ifølge meteorologen komme litt vind fra havet som kan være litt ødeleggende, men ikke nok til at det legger en demper på sommerstemningen.

– Det blir fortsatt flott vær, med temperaturer mellom 20 og 25 grader. Det er med andre ord ingen grunn til å avslutte sommeren riktig ennå, sier Lien.

Kommentarer til denne saken