Mosjøband skal spille på sommerdansen på Tjøtta

Dansegleden var overbevisende hele natten.

Dansegleden var overbevisende hele natten. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

For 14. året på rad blir det sommerfest på Tjøtta. 7. juli braker det løs, og hele Tjøtta sentrum settes i festmodus. – Her skal det være noe for alle, smiler sommerfestgeneral Odd Ivar Vold.

DEL

Sommerfesten på Tjøtta har vært en tradisjon helt siden 2004, og Odd Ivar Vold har vært med nesten alle årene.

– Da vi hadde arrangert sommerfesten i 10 år, så tenkte jeg at jeg skulle gi meg. Og jeg tok en pause på et år før jeg ble spurt om å bli med igjen. Og det ble jeg. Og hvorfor ikke. Nå har sommerfesten blitt ren rutine. Vi investerer for hvert eneste år. I stoler og bord. Større telt, og telt for publikum om det skulle bli regn. Nå har vi telt som kan romme opp mot 1.000 publikummere, så det skal ikke stå på været, sier sommerfestgeneral Odd Ivar Vold.

Båtfolket

Sommerfesten er godt kjent for båtfolket, og de kommer gjerne med egen båt fra mange kommuner rundt Tjøtta.

– Det virker slik. Vi har mye folk som kommer med båt fra Brønnøysund og Mosjøen. Og fra Herøy og Dønna. Men vi har plass til mange båter her på Tjøtta, så det vil ikke bli et problem. Vi setter også opp buss fra Sandnessjøen. Sneppen er det faste området som festen arrangeres på. I år er det «Rikingan», et danseband fra Vesterålen, som skal få publikum til å svinge seg på dansegulvet.

– Men vi er veldig glad i lokale band også. Og derfor har vi engasjert det lokale bandet «Snert» fra Mosjøen, og det tror vi vil bli veldig bra. Jeg er helt sikker på at publikum vil bli fornøyd med musikken, sier Iversen.

Pub i havna

Det er 18-års aldersgrense på sommerfesten, men det blir også et rusfritt arrangement for de under 18.

– Samtidig vil det også bli pub for de over 18 i havna fredag kveld. En slags start på sommerfesten, så nå må vi bare håpe at været slår til, så vil dette bli veldig bra.

Festen arrangeres av Tjøtta Grendelag og Tjøtta Båtforening, og er en stor innkomstkilde for dem. Men hele lokalsamfunnet stiller opp for å være med, både på fest og dugnad.

– Grendesamlingen er åpen, og man kan også få en guidet tur på de historiske stier rundt Rebekkastua og gapahuken. Vi samarbeider om flere aktiviteter på dagtid, for mange kommer med campingvogn eller campingbil allerede på fredag. Dermed får de noe å gjøre, og de tar også gjerne turen ned til oss på festområdet for å se oss rigge opp, smiler Odd Ivar Vold.

Artikkeltags