Gå til sidens hovedinnhold

Søker frivillige til årets festival: – Det er vanskelig å arrangere uten

Festspillene Helgeland trenger frivillige til forskjellige arbeidsgrupper til årets festival.

– Det er vanskelig å arrangere Festspillene Helgeland, Galleria Kunstfestival, Toppenkursetog Byfestveko uten frivillig arbeidskraft. De frivillige er hjertet som får festivalhjulene til å gå rundt. Nå leter vi etter deg som vil være en av oss denne sommeren, skriver Festspillene Helgeland i en pressemelding.

De trenger frivillige til et bredt spekter av oppgaver. Det er alt fra billettsalg, vakthold og rigging av utstilling- og konsertarenaer til serving, transportering av artister og kunstnere.

– De frivillige er ofte utøverne, kunstnerne og de besøkende sitt første møte med festivalen. Derfor ønsker vi at du er positiv, glad og full av innsatsvilje. Som takk for den uvurderlige hjelpen du som frivillig bidrar med vanker gratisbilletter, egen frivillig-fest, god bevertning og mange berikende opplevelser, melder Festspillene Helgeland.

Festspillene Helgeland trenger frivillige til følgende arbeidsgrupper:

Utstillinger
I denne gruppen står man vakt under utstillingene, og hjelper til med servering til utstillerne, møter de besøkende og kan svare på spørsmål om de ulike utstillerne. Man står også klar til å assistere utstillerne hvis de skulle ha behov for noe. Arbeidstiden er fra formiddag til sen ettermiddag.

Barnas festspill
Her vil du jobbe med å tilrettelegge for barna som deltar på Barnas Festspill og Barnas Galleria. Arbeidsoppgavene spenner fra å ta imot barna, ordne med servering, assistere lærere og underholdere ved behov, og sørge for at barna har en fin opplevelse. Det aktuelle arbeidstidsområdet er dagtid mandag til fredag.

Distribusjon
I distribusjonsgruppen har du ansvar for å distribuere plakater, flyere, kataloger og festivalaviser i Mosjøen og på Helgeland i forkant av festivalen. Det er behov for noen frivillige med førerkort til dette området, men det er ikke et must for alle. Vi trenger personer som er tilgjengelige i månedene før festivalen.

Billettsalg/-kontroll/smittevern
I billettsalg/-kontroll vil du være til stede på de ulike arrangementsarenaene. Du vil være i direkte kontakt med publikum, og vil bidra med å informere om program og om utøverne.
Før festivalen vil du få orientering og opplæring i billett- og betalingssystemet vårt.
Arbeidstiden er stort sett på kveldstid. Billettkontrollører sørger for innslipp og billettkontroll, og er med på å sikre rømningsveier i konsertlokalene.
I samme gruppe har man også smittevernansvar ved arrangementene. Man har ansvar for å ha oppdatert navneliste over de besøkende, og sørger for at de generelle smittevernreglene blir overholdt.

Arrangement/rigg
Denne gruppen jobber med opp- og nedrigg på utstillingslokalene og konsertstedene, frakt av instrumenter og bistår med teknisk rigg dersom det er behov for det. Noe av arbeidet kan være fysisk krevende. Arbeidstiden vil variere, og vi har behov for folk fra tidlig morgen til etter konsertlutt. Vi har behov for frivillige fra før festivalstart til etter festivalslutt.

Festivalkontor
Her arbeider man på vårt festivalkontor. Du vil besvare spørsmål fra kunstnere, utøvere, besøkende og publikum, og bidra i akkreditering og forhåndssalg av billetter.
Festivalkontoret vil også være et holdepunkt for andre frivillige, hvor all aktuell informasjon er tilgjengelig. Festivalkontoret er oppe fra formiddagen til tidlig kveld.

Servering/bevertning
Serverings- og bevertningsgruppen jobber med å servere mat på de ulike utstillings- og konsertarenaene, til utstillere, artister, medarbeidere og frivillige. Her trenger vi frivillige til å utføre enkle kjøkkenoppgaver, og distribusjon av mat og drikke. Arbeidstiden vil variere fra tidlig om morgenen til sent på kvelden.

Transport
Transportgruppen har ansvar for transportering av utøvere, kunstnere og andre gjester. Vi ønsker erfarne medarbeidere med gode kjøreegenskaper. Minibussertifikat kan være en fordel, men er ingen forutsetning. Transporten vil skje fra og til flyplass og togstasjon, samt til og fra arrangementer utenfor Mosjøen sentrum. Arbeidstiden kan variere fra tidlig om morgenen til sent på kvelden, og behovet er fra før festivalstart til etter festivalslutt.
Disponering av egen bil er ikke en forutsetning da festivalen leier inn det som trengs av kjøretøy. Oppgi i kommentarfeltet i søknadsskjemaet om du disponerer egen bil. Bruk av egen bil vil kompenseres.

Kommentarer til denne saken