Gå til sidens hovedinnhold

SNO: - Ikke et generelt positivt bilde av ordning med kommunale skuterløyper

Artikkelen er over 4 år gammel

I en pressemelding fra Miljødirektoratet presiserer Statsens naturoppsyn at SNO ikke har tegnet et generelt positivt bilde av ordningen med kommunale snøskuterløyper.

Dette var nemlig en påstand som i følge direktoratet ble formidlet via NTP 3. oktober, da NTP meldte at SNO hadde "positive tilbakemeldinger og svært lite ulovlig kjøring".

Les også: Vil mangedoble skuterløypene i Vefsn: - Vi har jo ikke løyper om vi skal sammenliknes med naboene

- Kilden til opplysningene var en publisert pressemelding fra Snøscooterklubbenes Fellesråd og Snøscooterimportørenes Forening. Disse hadde bedt om tilbakemeldinger fra SNO på erfaringer fra Åsnes kommune i Hedemark. SNO svarte at ordningen med skuterløyper ser ut til å ha fungert godt i Åsnes. Men SNO har ikke tegnet et slikt bilde av ordningen generelt, presiserer direktoratet.

Videre påpeker SNO at det stemmer slik de to foreningene har formidlet  at SNO ikke har anmeldt noe regelbrudd i Tydalen og Rendalen.

- Disse løypene har imidlertid vært åpne i svært begrenset tid og gir ikke SNO noe grunnlag til å konkludere om hvordan ordningen har fungert på disse stedene, skriver SNO, og legger til at NTB i etterkant har endret sin melding.

Kommentarer til denne saken