Nysnø gir økt risiko for snøskred

Norefjell  20150314.
Nydelig vintervær med en forsmak på påske sol og skyfri himmel nytes ved Høgevarde på Norefjell i Buskerud  lørdag. Det fine været og skiføret fristet mange til en skitur i fjellet.
NB! Modellklarert til redaksjonell bruk.
Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Norefjell 20150314. Nydelig vintervær med en forsmak på påske sol og skyfri himmel nytes ved Høgevarde på Norefjell i Buskerud lørdag. Det fine været og skiføret fristet mange til en skitur i fjellet. NB! Modellklarert til redaksjonell bruk. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Faren for snøskred er lav eller moderat før helligdagene i påsken, men nysnø kan gi økt risiko.

Det er nord i landet snøskredfaren er størst. Faregraden ligger der på nivå 2, som vil si moderat. For øyeblikket er risikoen størst i Troms, og nysnø og vind onsdag kan der føre til at faregraden stiger til nivå 3, betydelig.

– Nysnøflak i leområder er og vil være det dominerende skredproblemet, sier vaktsleder Solveig Kosberg i snøskredvarslingen hos Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

Nordvestlandet har fått mye nysnø i høyden de siste dagene, men ikke mer enn at skredfaren holder seg på moderat nivå. Også på Vestlandet sør for Stad regnes faren som moderat.

Østlandet har liten skredfare, men nysnø kan føre til at risikoen heves til moderat i de vestlige delene.

NVE ber folk følge med på varslingene og følge lokale råd.

– Vi ønsker folk en fin utepåske, husk å følge med på skredvarselet daglig og gjør alltid din egen vurdering der du er, sier Kosberg.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken