(iSandnessjøen)

– Det er jo artig at det skjer noe i samfunnet her ute. Dette er noe som folk som har flyttet ut kommer hjem for å oppleve. Det blir mye som skjer denne helga, og det er ei fin anledning for å treffe venner og kjente, sier leder for Herøydagan, Sven Lundestad.

I år er det 50 år siden den første «Herøydagen» ble arrangert i 1972. Den gang var det historielaget og lokalhistoriker Paul Solheim som sto i bresjen for arrangementet den siste søndagen i juni hvert år.

Torsdag 23. til søndag 26. juni går årets program av stabelen. Arrangøren har fått på plass et variert program med blant annet konserter, strikkekafé med Hardbarka og Olga K. Innerhåjen, og barneforestilling. Det vil bli messeboder i Herøyhallen, hvor alt fra kunst og mat til ting og tang vil bli stilt ut.

Lundestad forteller at det også er flere ting som skjer ellers i kommunen denne helga.

– Tradisjonelt, så deler kommunen ut frivillighetspris og kulturpris, samt unge kunstneres pris denne helga. I tillegg, er det tre gamle konfirmantkull som skal ha gjenforeningstreff samme helg.

– Det pleier gjerne å bli en fordobling av folketallet denne helga, og vil gleder oss, sier Lundestad.

Herøydagan starter med kulturkveld på sankt-hansaften torsdag 23. juni. På programmet står som vanlig utdeling av diverse priser fra Herøy kommune.

Flere talenter skal stå på scenen og årets herøydagskunstner Johan-Anton Sandnes skal presenteres.

Fredag starter underholdningen i Herøy skoles aula om kvelden med «Operapub» av Helgeland Operakompani før det blir Abbashow i Herøyhallen.

Lørdag formiddag inviteres ungene til spektakulært gratis barneshow med PK og Håvard «Barn ingen adgang» som er kjent fra NRK. I Herøy kirke blir det utvidet reprise på kirkespillkonserten med musikken fra kirkespillene «Vaart daglige brød» og «Livslenka», som ble satt opp med stor suksess i Herøyhallen i november i fjor. Denne gangen er Eva Gullvåg Aasgaard Wermuth på plass som solist sammen med Øyvind Ottesen, og konserten er også utvidet med flere sanger enn sist. Lørdag vil gruppa «Det runde bord» med gjester sørge for oppvarmingskonsert i aulaen før gruppa «Brothers In Arms – A Tribute To Dire Straits går på scenen i Herøyhallen.