Gå til sidens hovedinnhold

Snart Kaffecupen og førjulsmoro: – Gledelig med mange jentelag

Artikkelen er over 1 år gammel

Fredag er det klart for Kaffecupen, og det er hele 35 lag som møtes til førjulsspill i Kippermohallen.

– Vi hadde 32 lag i fjor, og i år har vi fått enda flere. En av hovedårsakene er nok at Kaffecupen kommer på rett tiudspunkt, sier daglig leder i Mosjøen IL Fotball Håkon Stenersen.

Kaffecupen arrangeres alltid fredag og lørdag i siste helga før jul. Noen ganger passer det ekstra godt.

– I år blir det 20. og 21. desember, og det er ideelt med et par dager før selve julaften. Alle har kommet hjem på juleferie, og koser seg med å treffe gamle fotballkompiser, sier Stenersen.

Han syns det er spesielt gledelig at det er så mange jente- og damelag.

– Jeg kan ikke huske at vi har hatt en klasse med sju lag, og det blir en spennende turnering. Mange lag med unge spillere, men også veteraner som stiller lag år etter år. Det er gledelig.

For å få kampoppsettet i havn må kampene starte klokka tolv fredag.

– Det blir et heftig oppsett med kamper fra klokka tolv til klokka to natt til lørdag. De første som skal spille lørdag må også tidlig opp klokka sju, og finalene spilles lørdag ettermiddag, sier Håkon Stenersen.

I HSB aktivklasse herrer er det 12 lag, og i HelgelandsKraft ikke-aktiv er det 13 lag. HSB dameklassen har sju lag, og det er tre lag i Milano ungdomsklasse for gutter.

Og som alltid er det mange spreke lagnavn, som for eksempel Sisteplass, Fellingfors mosjon og trim, Kjøtt, Punktum-finale, Underestimated FK, Golden balls, Winner Boys, Nederlaget FC, Rundjuling FC og Takk for laget.

– Ut fra påmeldingene ser vi at det kommer noen spillere fra Bodø/Glimt og fra noen Rosenborg, og det er spillere fra hele Helgeland på listene. Publikum kan få mange godbiter fredag og lørdag, sier Håkon Stenersen.

Kommentarer til denne saken