Ikke alle har mulighet til å ta vinterferie, men noen av oss drar til varmere strøk for å kunne få opplevd sommeren litt før de andre. Andre som har ferie holder seg hjemme, og besøker de forskjellige fasilitetene vi har. Kjemsåsen Aplinsenter er en plass der veldig mange drar nå i vinterferien. Mai-Lis Larsen (33), Nora Katinka Mentzoni (4), Marius Mentzoni (7) og Berit Eliassen (63) har dratt fra Herøy til Mosjøen for å stå på ski.

– Vi bor i Sandnessjøen nå fordi at vi besøker besteforeldrene våre. I tillegg til å stå på ski skal vi også dra i badeland, forteller Marius og Nora.

Kasper Edvinsen (18) var også oppe på Kjemsåsen, for å stå på slalåm. Han har akkurat fått noen fridager fra jobben hans på Alcoa.

– Jeg har akkurat fullført truckkurs på Alcoa. Nå når jeg har ferie skal jeg prøve å stå veldig mye på ski. Det blir digg, sier Edvinsen.

Men hva med dem som liker å lene seg tilbake med en god film? Maskinist Petter Henning Aanstad på Mosjøen kino forteller oss at kinoen har oppe på dagtid i ferien.

– Det er fast opplegg vi har i vinterferien og høstferien. Vi tilbyr de barnefilmene som har gått den siste tiden. De fleste som kommer på kino nå er besteforeldre og barnebarna deres, forteller Aanstad.