(Tønsberg Blad): Den dramatiske økningen av nettsvindel de siste årene har fått flere digitale aktører, blant dem Digipost, til å ta grep.

– Avgjørelsen har presset seg fram over tid, og den kommer av sikkerhetsmessige årsaker, opplyste Digipost i fjor vår.

Setter sikkerhet høyest

Siden den gang har varslene, på e-post og SMS fra Digipost, IKKE inneholdt lenker.

Lenker i SMS og e-post er nemlig blant de hyppigste metodene svindlerne tar i bruk.

Digipost valgte derfor å fjerne lenker i varslene som sendes på SMS og e-post, en endring som har gjort at veien fra mottak av varsel til innlogging kan bli litt lenger for enkelte brukere.

– Vi er sikre på at de fleste vil ha forståelse for at brukerreisen får et ekstra steg i bytte mot at sikkerheten bedres. I Digipost har vi alltid satt brukernes sikkerhet først, skriver selskapet.

Huskeregler:

Når du får ny post og skal logge inn bør du kunne disse huskereglene:

  • Vi sender aldri lenker i varsler om ny post på e-post eller SMS
  • Vi ringer aldri for å få deg til å oppgi sensitiv informasjon

  • Vi ringer aldri for å hjelpe deg med innlogging uoppfordret

Bruker du Digipost-appen får du pushvarsel på mobilen. Da trenger du ikke å forholde deg til varsler på SMS og e-post.

Kilde: Digipost

Last ned app

Den digitale postkassetjenesten oppfordrer brukerne til å ta i bruk Digipost-appen for å unngå svindel og sikre en best mulig brukerreise.

– Bruker du Digipost-appen får du pushvarsel på mobilen, og post kan raskt og enkelt leses ved at du logger inn med biometri eller BankID, skriver de i pressemeldingen.

– Med appen trenger du rett og slett ikke å forholde deg til varsler på SMS og e-post lenger.

Trygg kanal

De ønsker brukerne en trygg og god brukerreise via appen. Og for dem som ikke ønsker å laste ned eller bruke appen, skal det være like trygt å besøke digipost.no.

– Digipost er en lukket og sikker kommunikasjonsplattform. Det betyr at ingen avsendere kan utgi seg for å være noen andre, innholdet i forsendelser er kryptert og sikkert og at det er trygt å trykke på lenker når du er innlogget i Digipost.

– Og husk, hvis du får en lenke fra oss som varsler om ny post på SMS eller e-post, så er den ikke fra oss, og du bør heller ikke klikke på den, skriver selskapet.