Åpner Kjemsåsen rekordtidlig i år

Kjemsåsen alpinanlegg: Barnebakken åpner torsdag kveld. Det markerer Mosjøen slalåmklubb med gratis kjøring og kaffe og bål i bakken. I tillegg åpner de klubbhuset.  foto: per vikan

Kjemsåsen alpinanlegg: Barnebakken åpner torsdag kveld. Det markerer Mosjøen slalåmklubb med gratis kjøring og kaffe og bål i bakken. I tillegg åpner de klubbhuset. foto: per vikan

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Barnebakken i Kjemsåsen åpnes torsdag, og hvis alt går etter planen kan deler av hovedbakken åpnes til helga.

DEL

– Vi har fått nok snø til at vi kan åpne barnebakken, og vi har en meter snø på toppen av Markåsen. Det vi satser på er en skikkelig åpning torsdag kveld, med grillmulighet og åpent hus på klubbhuset, sier Dan Roger Sandstrak som er ny leder i Mosjøen slalåmklubb.

Tidligere i høst var det krisestemning, og mangel på folk som ville være med i styret.

– Vi har opplevd en massiv støtte fra hele lokalsamfunnet da det ble kjent at det var usikkerhet om anleggets framtid. Det var ekstraordinært årsmøte i klubben 10. desember og et nytt styre ble valgt.

Dugnadsklubben

Anlegget drives på dugnad av Mosjøen slalåmklubb, en klubb som ble stiftet allerede i 1968 og har holdt det gående siden.

– Desverre har oppslutningen rundt dugnadsarbeidet vært fallende selv om mange benytter seg av anlegget gjennom vinteren. Det har det blitt mye arbeid på få. Noe av dette skyldes nok et generasjonsskifte innenfor der man ikke har klart å rekruttere nok mange inn i sporten. Med sporten mener jeg både tradisjonelt alpint, men også freeride-miljøet som består av fun park rides, twintip og brett, sier Sandtsrak som er optimist.

– Nå har vi fylt opp vaktlistene fram til februar.

Følgende ble valgt inn i styret på ekstraordinært årsmøte:
Leder: Dan Roger Sandstrak
Nestleder: Ørjan Rosvold
Styremedlemmer: Jan Erling Saue (sport), Roar Seljevoll (drift), Leif Magne Bjørknes (reklame/sponsor) og Kim Rune Hjortskarmo (støtte/kafe).
Varamedlemmer: Anders Lundestad (sport), Erlend Fossberg (drift), Øyvind Jetne (reklame) og Petter Røsdal (kafe).

– Det er mange som har meldt sin interesse til å delta på dugnadsarbeid, og vi håper at flere kan tenke seg å stille opp. Det er kjempetrivelig og sosialt. Vi kan love at det er mange spennende jobber som utføres, sier Dan Roger Sandstrak.

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags