Skuddvillige rekrutter

Austerbygda skytterlag: De er god på rekruttering i det lille skytterlaget som holder til på bygdehuset på Remma. Hver uke samles de til trening tirsdag og torsdag. Fra venstre Emil Lillebjerka Tverrå (11), Jakob Rynesli Pedersen (11), Didrik Fjeldavli (12), Petter Jensen (10), Anita Bekkevold Strand (13), Rebekka Bekkevold Haas (på armen til Anita) og Morten Bekkevold Strand (8). Foran Martin Bekkevold Strand (6).alle foto: per vikan

Austerbygda skytterlag: De er god på rekruttering i det lille skytterlaget som holder til på bygdehuset på Remma. Hver uke samles de til trening tirsdag og torsdag. Fra venstre Emil Lillebjerka Tverrå (11), Jakob Rynesli Pedersen (11), Didrik Fjeldavli (12), Petter Jensen (10), Anita Bekkevold Strand (13), Rebekka Bekkevold Haas (på armen til Anita) og Morten Bekkevold Strand (8). Foran Martin Bekkevold Strand (6).alle foto: per vikan Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

– Jeg vil bli best. Det er ikke artig å bomme, sier Didrik Fjeldavli.

DEL

Han og de andre rekruttene og aspirantene trener hver uke på banen i kjelleren på Remmahuset i Marka. De fleste er der både tirsdager og torsdager.

– Det ble pers i kveld, og det er skikkelig artig, sier Didrik som viser fram den elektroniske skiva der det lyser 245.

– Det ble tre niere og en åtter, og jeg kunne godt å ha vært uten den åtteren, sier han.

Etter en stund, når all bildetaking og intervju er unnagjort, kommer han tilbake og melder at det ble pers igjen etter en omgang på 95.

– Nå har jeg 340, og fra før hadde jeg 339. Syns det er bra, gliser han.
Jakob Rynesli Pedersen ligger på naboskiva, og han kan også melde om pers.

– Jeg fikk 241 på de første 25 skuddene, og det er ny rekord. Jeg skal blir en god jeger, forteller han.

Eksperthjelp

Forrige torsdag var Marius Hagfors på plass for å gi råd. Han er den beste skytteren laget har hatt i nyere tid. Han har ligget på kongelaget i LS både i 2010 og 2013.

– Jeg har små unger selv og har tatt en pause, men det er artig å trene de yngste, sier han og røper at han skal gjøre comeback i 2018.

– Det har vært dårlig noen år, men nå har vi lyktes med rekrutteringen, sier leder Roy Nordås som forteller at ungene kan begynne å konkurrere som aspiranter når de er åtte år.

– Men noen begynner tidligere, og skyting er en flott sport for folk i alle aldre, sier han og skryter av miljøet på Remmahuset.

– Det er en bra samlingsplass, og sosialt er det også.

Birger Nordås har vært den beste unge skytteren i klubben i det siste, og i år skal han skyte første året i juniorklassen.

– Jeg liker meg best utendørs, og trener ikke så mye inne.


 

Send inn tekst og bilder «

DEL MED OSS: Skriv om ditt lag og din sportsopplevelse!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken