Beintøff skolestart

«Lang, lang rekke: Hele Singsaker skole markerte Beintøft ved å gå i samlet flokk til skolen. Foto: Miljøagentene

«Lang, lang rekke: Hele Singsaker skole markerte Beintøft ved å gå i samlet flokk til skolen. Foto: Miljøagentene

Artikkelen er over 4 år gammel

Denne uken startet gå til skolen-kampanjen Beintøft.

DEL

Over 20.000 skoleelever fra hele landet skal i løpet av september konkurrere i å reise mest miljøvennlig til skolen.

Flere skoler i Nordland er påmeldt og fra Helgeland finnes blant annet Nesna skole, Dønna barne- og ungdomsskole og Hemnes sentralskole

Gjennom å engasjere norske elever til å gå, sykle eller reise kollektivt til skolen ønsker Miljøagentene å bidra til redusert lokal forurensing og CO-utslipp skapt av biltrafikk. Når færre kjører barna sine til skolen blir det bedre luftkvalitet lokalt og det oppstår færre trafikkfarlige situasjoner. Barna blir i bedre form og er mer opplagt til å ta til seg kunnskap gjennom hele skoledagen. Ikke minst kan barna påvirke de voksne til å gjøre riktige miljøvalg!

– Vi ønsket å legge Beintøft så nært opp til skolestart som mulig, sier Rasmus Norsted, kommunikasjonsansvarlig i Miljøagentene i pressemeldinga om kampanjen. Det er viktig å begynne tidlig med gode vaner, og gjennom Beintøft håper vi at barna tar med seg disse gode vanene gjennom resten av skoleåret.

Selvsagt er premiene motiverende, men vi håper at barna blir mer engasjert i sin egen skolevei, legger han til.

Skal gå jorden rundt

Nytt av året er fire temaer med tilhørende ukesoppdrag. Temaene fordeler seg på trafikksikkerhet, lokalmiljø, helse og klima. I tillegg skal lærerne registrere den gjennomsnittlige distansen på elevenes skolevei, noe som vil gi gode indikasjoner på hvor langt elevene faktisk har gått i løpet av september.

– Ifølge våre beregninger vil elevene gå flere runder rundt jordkloden, bare i løpet av den måneden kampanjen varer, sier Norsted.

På beintøft.no kan man fortløpende se hvor langt elevene har gått, og få en oversikt over hvor mye CO som er spart ved å ikke kjøre bil til skolen.

Markering

Torsdag 1. september gikk startskuddet for årets Beintøft. Singsaker skole i Trondheim fikk æren av å stå for den offisielle markeringen. Hele skolen gikk i samlet tropp til skolen. Der ble det holdt appeller fra varaordfører i Trondheim, Hilde Opoku og miljøagent Wilhelm Hatlen. Det hele ble avsluttet med en «Silly Walk»-konkurranse, for å markere at skoleveien bør være så trygg at det skal gå an å tulle og tøyse litt på skoleveien. Elevene slo lærerne med klar margin!

– Hvis alle gjør litt hver dag kan vi få til mye sammen! Sammen kan vi påvirke fremtiden vår, sa

miljøagent Wilhelm Hatlen i sin følelsesladde appell til elevene på Singsaker skole.

– Tenk at noe så enkelt kan være så viktig, sa varaordfører Hilde Opoku om å reise miljøvennlig til skolen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken