(iSandnessjøen)

Nåværende Ap-nestleder Bjørnar Skjæran har gitt valgkomiteen beskjed om at han ikke stiller til gjenvalg som nestleder på landsmøtet i mai.

– Jeg her meddelt lederen i valgkomiteen at min plass står til disposisjon, sier Skjæran til NRK.

– Jeg bestemte meg for dette sent i går kveld, sier han.

Skjæran ønsker å fortsette i sentralstyret.

Ifølge NRK er det bred støtte til at kunnskapsminister Tonje Brenna trer inn i ledelsen og som nestleder. Samtidig er næringsminister Jan Christian Vestre foreslått som nestleder, ifølge en rekke medier.

– Mine tanker rundt det, er at Tonje og Jan Christian er strålende representanter, sier Skjæran.

På spørsmål om har blitt bedt om å gå av, svarer han:

– Nei, jeg har et sterkt og fortrolig forhold til min partileder.

– En trist dag

Leder i Alstahaug Arbeiderparti, Odd Arnold Skogsholm, sier at det er en trist dag for Nordland og Nord-Norge at Bjørnar Skjæran trekker sitt kandidatur som nestleder i Arbeiderpartiet.

– Vi synes dette er veldig trist fordi vi ønsket veldig at Bjørnar skulle fortsette som nestleder. Alstahaug Arbeiderparti har også et styrevedtak på at vi står fullt bak han. Det er et stort tap for Nordland og Nord-Norge at han nå velger å trekke seg. Ut over dette har vi ikke behov for å kommentere andre navn i prosessen, sier Odd Arnold Skogsholm.

Jobber med ny innstilling

Valgkomiteen i Arbeiderpartiet satt sammen sent i går kveld og møtes på nytt fredag, ifølge kanalen, som opplyser at Skjærans avklaring kan innebære at en innstilling blir presentert i løpet av dagen.

Torsdag ble det kjent at Finnmark Ap ville trekke sin støtte til Skjæran dersom Helga Pedersen velges inn som partisekretær.

Bjørnar Skjæran har vært nestleder siden 2019.

Ny ledelse og nytt sentralstyre skal velges på Arbeiderpartiets landsmøte som begynner 4. mai.