Gå til sidens hovedinnhold

Skitt (lovlig) fiske uten miljøkriminalitet

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Tjuvfiske

Til deg som i mårres dro opp et oppklipt fiskegarn i sundet i Unkervatn. Du skal vite at noen fiskere som var ute i båt i tusmørket, redda ei and fra garnet, muligens en sjelden svartand. Garnet var umerka, og det tyder jo på at det også var ulovlig masketørrelse på garnet. Du skal vite at det er miljøkriminalitet. Du er kanskje samme hytteeier som i fjor fiska med ulovlig maskevidde, og var så frekk å merke garnet med en fastboendes navn, og som i tillegg markedsførte på sosiale medier fersk ørret til salgs i byen. Du skal vite at ikke bare vi fastboende, men også mange hyttenaboer, følger med på din aktivitet.

Er du bygutt og er så heldig å ha hytte ved Unkervatn eller hvor som helst i utkant-Norge, så skal du vite at du er en gjest, og må respektere de reguleringer av naturen som trengs, i dette tilfelle forvaltet av Statskog, for at besøkende og fastboende kan nyte godt av naturen på en bærekraftig måte. I stedet for å råkjøre mellom garndubbel, bør du ut i båten og lytte til fuglelivet som utfolder seg rundt vatnet om kvelden. Og det er hjemmet til andungene og lomviene enn så lenge.

Og jakter man storfisk, så kan man jo prøve djupvannsfiske, men det krever mer tålmodighet og fiske for gledens skyld, enn mengdefiske med garn. Og sitter man i hytteveggen, så er det lurt å følge med i kikkert om det er noen rørelser rundt garndubbel i tusmørke, for det er kan fort gå fugler i garnet på denne årstiden.

Skitt (lovlig) fiske!

Hilsen

Petra Wognild

Unkervatn

Kommentarer til denne saken