Gå til sidens hovedinnhold

Snart kommer skattetallene

Artikkelen er over 4 år gammel

Natt til fredag slippes skattelistene. Allerede tidlig fredag morgen vil du finne de viktigste sakene på helg.no.

Interessen for skatteoppgjøret er fortsatt stor. Klokka 03 natt til fredag gjøres ligningen for 2015 tilgjengelig for publikum.

Kort tid etter vil du finne de første skattesakene på helg.no.

- To av våre journalister står opp grytidlig for å lage skattesaker. Leserne er opptatt av saksområdet, og den interessen vil vi imøtekomme, sier Geir Arne Glad, sjefredaktør i Helgelendingen.

Viktig med åpenhet

Han avviser at offentliggjøring av skattelisene er grafsing i folks privatliv.

- Offentlighet omkring skattespørsmål er positivt. Faktisk er det helt nødvendig for at innbyggerne i dette landet over tid skal få et så rettferdig skattesystem som mulig. Hvordan skal politikerne, og alle vi andre, få informasjon om virkningen av alle skattevedtak som gjøres? Det eneste som kan minne om en fasit er skatteligningen, sier han.

Stortinget la for et par år tilbake begrensninger på både pressens og folkets tilgang til skattelistene. Det er likevel fortsatt mulig å publisere utdrag av skattelistene og lage informativ journalistikk knyttet til disse.

Ikke søkbare lister

Pressen har ikke lenger lov til å publisere komplette skattelister, og har heller ikke lov til å tilby søk i komplette lister.

Ønsker man å søke opp en person, må det gjøres på skatteetatens nettside. Da må man logge inn og identifisere seg, og den man søker opp får beskjed om hvem som har søkt.

Noen av sakene som publiseres digitalt på helg.no fredag vil være åpen og gratis for alle, men mange av skattesakene vil være forbeholdt betalende abonnenter som har registrert aID på helg.no.

Kommentarer til denne saken