Gå til sidens hovedinnhold

"Skal vi ikke ha flyplass?"

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er bare trist å se og høre at dere ikke ser verdien i et fantastisk flott bidrag til en fremoverlent flyplassen som kan ta oss med inn i en enklere fremtid.
Jeg er oppriktig forundret over at dere ønsker at vi skal fortsette å gå baklengs inn i fremtiden, og at dere helst ønsker at vi skal fortsette å leve i "steinalderen".

Men dette endrer ikke det faktum at dagens flyplassen i Rana lever på lånt tid, med dispensasjoner til høyre og venstre som løper ut når som helst. Og da kan vi plutselig bli stående uten flyplass.
Vi trenger faktisk en ny flyplass i Rana om dere tror det eller ei. Så hvorfor er det da sånn motvilje til at det bygges en flyplass som hele regionen kan nyttegjøre seg på en bra måte?

Er det ikke snart på tide å løfte blikket og begynne å se etter fordelene, istedenfor å løfte hver en stein for å finne nye ulemper. Dere snakker om samfunnsøkonomi og lønnsomhet som om dette vil bli den eneste flyplassen i landet som vil være avhengig av driftstilskudd.

Det er så vidt meg bekjent et marginalt antall flyplasser i Norge som går med overskudd. Så om flyplassen ligger på Røssvoll eller på Hauan må jo være fullstendig likegyldig. Men et halmstrå er et halmstrå uansett hvor tynt det er.

Det skal nesten være unødvendig å si det enda en gang.

Men med en flyplasse på Hauan med en rullebane som faktisk kan ta folk ut i verden, for ikke å snakke om å få folk inn fra resten av verden åpner det opp for uante muligheter.
Flyplassen kan gi gründere og andre ressurspersoner i og utenfor regionen en reell mulighet til å utvikle nye tilbud og forretnings idéer.

Så hvis vi klarer å se litt lengre en nesetippen så er det faktisk mulig å gjøre den nye flyplassen til en positiv ting for hele regionen.

Men for all del. Motarbeid utvikling, bytt bank, fly opp ned over Rana. Gjør hva dere vil. Flyplassen kommer, den blir bygget og flyene blir til å lande og ta av. Så hvorfor kan dere ikke bruke tid og krefter på noe positivt og fremtidsrettet istedenfor å jobbe for at vi i Rana skal bli stående uten flyplass?

Eriksen Grener, Rana