Stormoen velforening har tatt initiativ til og ansvar for å få satt opp lyslenker på den store grana på Stormoen. De satte i gang en spleis i håp om å få inn penger til lyslenkene som må kjøpes inn.

– Vi fikk inn nok penger på under to døgn, sier Ellen Thuseth, leder i velforeninga. Til nå har det kommet inn 57.000 kroner inkludert pengene fra ulike bedrifter. Selve lyslenkene koster 45.000 kroner, så kommer frakt i tillegg. Det som eventuelt blir til overs, settes på et fond til vedlikehold.

Folk på Trofors skjønte raskt at det var mange som ønsket dette, og det var da velforeninga tok ansvar for å få lyssatt grana, som står på rot like utenfor det nye helsetunet.

– Jeg trodde det var bare jeg som snakket om det, men etter hvert viste det seg at vi var mange som hadde snakket om det, sier Beate Kroken.

Nå støtter Norgesvinduet Svenningdal prosjektet med 10.000 friske kroner.

– Vi synes dette er et artig prosjekt. Helsetunet har vinduer fra Norgesvinduet, så snart kan de som bor der se grana med lys gjennom disse vinduene, sier daglig leder Knut Gullesen. Selv bor han i Leirfjord, men flere ansatte bor på Trofors.

– Det er mange ansatte som får orkesterplass. Veldig flott, sier han og peker utover boligfeltene på Stormoen.

– Dette blir livsløpslys, de er tilgjengelige for både barnehage, skole og helsetun, oppsummerer han.

Grana er ikke målt, men det ble beregnet at det trengs to lenker med lys. Et lokalt firma har lovet å bidra med utlån av lift, så lenkene kan henges opp og henge hele året. Lysene skal etter planen komme opp denne uka.

– Det er kvalitetslys, ledlys som skal vare i mange år. Samme type som er i grana på Trofors, sier Kroken.

De er alle enige om at det er et bra tiltak for bygda.

– I år er det ekstra viktig med lys i mørketida. Jeg tror mange vil sette pris på dette, sier Thuseth.

Både Trixie, Jern & Bygg, Grane jeger og fisk og Grane kommune er med på spleiselaget, i tillegg til mange privatpersoner.

– Vi trodde det skulle bli mange privatpersoner, men når bedriftene begynner å gi større beløp drar det i vei, sier Thuseth, tydelig takknemlig både for bidraget for Norgesvinduet Svenningdal og andre.

– Det er kjempestas at Norgesvinduet Svenningdal vil gi denne gaven til dette. Kjempeartig at de velger dette, sier Kroken.

Tenn et lys 2020

Tenn et lys er Helgelendingens innsamlingsaksjon til alle frivillige som bidrar til å gjøre vår landsdel til et godt sted å bo.

I advent gir vi bort markedsføringsplass til en verdi av kroner 300.000 kroner, og oppfordrer regionens næringsliv til å gi det samme til gode lokale formål.