(iSandnessjøen)

– Vi står mot hets, diskriminering, vold og mobbing. Derfor ønsker vi å vise solidaritet som følge av angrepet i Oslo, sier leder Muhammad Tunisi i ei pressemelding fra motorsykkelklubben.

MC Sandnessjøen var noen av dem som kom på besøk da Alstahaug frivilligsentral arrangerte samtaler og markering i forbindelse med angrepet i Oslo. Der fortalte de at de planlegger en støttemarkering fredag.

Fredag ettermiddag skal motorsyklistene kjøre kortesje fra Ømmervatnet til Sandnessjøen sentrum.

– Vi håper mest mulig folk står langs veien for å vise solidaritet sammen med oss. Husk flagget og god stemning, sier han.

Arrangementet som ble holdt torsdag ettermiddag var ikke åpent for media. Dette fordi arrangørene ønsket at de som deltok skulle få tale fritt, uten å bli referert.

– I dagene etter den grusomme hendelsen i Oslo er det mange som har følt på sinne, avmakt, sorg og fortvilelse. I ettermiddag kunne de som følte for det, møtes under trygge rammer i Sandnessjøen, heter det i ei pressemelding.

Arrangørene forteller at det ble et veldig godt møte, der de som møtte opp kunne dele reaksjoner med hverandre. Prost Olav Rune Ertzeid ledet samtalen rundt kaffebordet. I tillegg var to representanter fra politiet til stede.

– Akkurat nå er det viktig at vi tar vare på hverandre, i en for mange vanskelig tid, heter det i pressemeldinga.

23. juli vil det for første gang bli feiret Pride i Sandnessjøen.

– Det skal bli en festdag. At akkurat dette arrangementet kom etter initiativ fra ungdommen selv, står det respekt av. Og husk alle sammen – de gode samtalene kan man gjerne ta ved middagsbordet, heter det i pressemeldinga.