Gå til sidens hovedinnhold

Skal kåre Nordlands beste i Sandnessjøen

Artikkelen er over 1 år gammel

Fylkesmesterskapet i helsefagarbeid 2020 arrangeres i Kulturbadet i Sandnessjøen 1. april.

I 2018 vant Iver-Martin Bastesen fra Sandnessjøen videregående skole fylkesmesterskapet i helsearbeiderfaget i Nordland. Han kom også blant de seks beste nasjonalt etter å ha gjort en strålende innsats i den nasjonale konkurransen.

Nå inviteres Vg2-elever, lærlinger og fagarbeidere født etter 31. 12. 1998 til en ny konkurranse. Den foregår for åpen scene der deltakerne i forkant har fått en case som de skal forberede seg på, heter det i en pressemelding fra arrangøren.

På scenen møter de en praktiske situasjon med pasient eller bruker som spilles av skuespillere. Konkurransen foregår for åpen scene med publikum. Det er tre dommere som skal vurdere deltakerne basert på kjente faglige kriterier innenfor fagfeltet. Komiteen håper også det blir mange som ønsker å følge konkurransen som publikum, og det blir også liv og røre med stands i foajeen i Kulturbadet.

Komiteen for årets konkurranse består av avdelingsleder Margit Langseth fra Sandnessjøen videregående skole, teamleder og lærer Eva Cathrine Jensen ved Sandnessjøen videregående skole, Hildegunn Jørgensen fra Ytre Helgeland Opplæringskontor og Ann Helen Salamonsen fra Fagforbundet.

Komiteen minner nå på at elever og lærlinger med veiledere i Nordland må melde seg på denne uken. Det er kommet interesse fra Bodø, Mo i Rana og Brønnøysund, så komiteen håper at å få en god spredning på kandidatene, slik at konkurransen blir bredest mulig med god representasjon fra hele fylket. Konkurransen er god læring og en flott måte å få fokus på yrkesfag og ikke minst et fagfelt det er stort behov for i hele Nordland, både innenfor omsorgssektorene i kommunene og også innenfor andre områder innenfor helse som for eksempel sykehus, heter det i pressemeldingen.

Kommentarer til denne saken