Fikk gebyr for forsøpling

ATTER EN GANG: Det er ikke første gang noen har griset til returpunktet ved Sjøsiden Senter. Foto: Privat

ATTER EN GANG: Det er ikke første gang noen har griset til returpunktet ved Sjøsiden Senter. Foto: Privat

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

En person har bekjent sine synder og vedtatt gebyr på 1.200 kroner for å ha «griset» til returpunktet ved Sjøsiden Senter i Mosjøen.

DEL

Det opplyser SHMIL i en pressemelding.
Søndag kveld ble det lagt ut bilder på facebookgruppa Mosjøen – Byen midt i Norge av forsøpling på returpunktet til SHMIL på Sjøsiden. Mange har vært inne og kommentert bildet og gitt uttrykk for oppgitthet og frustrasjon over at noen misbruker ordningen. Returpunktet ble ryddet av SHMIL søndag ettermiddag.
– Også vi i SHMIL synes det er beklagelig når vi stadig må rydde avfall fra returpunktene. Vi prøver å legge til rette med tilstrekkelig volum på beholderne som står utplassert for papp, glass og metallemballasje slik at det ikke skal oppstå problemer med overfylte konteinere, skriver SHMIL i en pressemelding.
Avfallet som settes på returpunktet har dessverre ofte ingen sammenheng med dette, understrekes det i pressemeldingen.
– Vi har nå gjennomgått avfallet som ble ryddet på søndag og det viser seg at mye av avfallet kunne vært levert gratis på gjenbruksstasjonen. Ved gjennomgangen av avfallet fant vi også fram til en ansvarlig for forsøplingen. Personen er kontaktet av oss og har godtatt det gebyret som SHMIL har for hensetting av avfall på returpunkter på kr 1200 + mva., heter det videre.
– Vi håper det ikke blir mange slike saker. Dette er ikke noe hyggelig arbeid sier markedssjef i SHMIL, Toril Forsmo.

Artikkeltags