Gå til sidens hovedinnhold

«Sjåmoen ligger ikke tilbake for noe av det Meråker kunne oppvise i NM»

Artikkelen er over 2 år gammel

Leder Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Moden for å søke NM

Skiklubbene i Vefsn bør snarest sette seg sammen og legge en slagplan som ender opp med at de sammen søker om å arrangere NM på ski. Lokalsamfunnet har i sum både kompetanse og kapasitet til å være vertskap for et slikt mesterskap.

I fjor vinter arrangerte Mosjøen IL Ski sammen med de andre skiklubbene Nord-Norsk mesterskap på ski. Mesterskapet er på samme nivå som et NM er i antall løpere, og det ble gjennomført på en prikkfri måte. Det var en svært nyttig test på hva som er mulig å få til. Og arrangøren besto testen med glans.

Sjåmoen skistadion er oppgradert og modernisert for å huse et arrangement som NM på ski. I tillegg har de nye løypene en profil som holder den standarden som kreves for å kunne arrangere et slikt mesterskap. Den største utfordringen kan vise seg å være overnattingskapasitet. Men også på dette området finnes fullgode løsninger.

Skiklubbene i Vefsn har gjennom mange år vært sterkt delaktig i Bysprinten. Gjennom dette arrangementet har de skaffet seg den erfaringen som er nødvendig for å kunne ta nye steg. NNM i fjor vinter var et bevis på at man har kompetanse i bøtter og spann. Som om ikke det er nok, vil man som vertskap for NM på ski også kunne trekke veksler på den erfaringen som Helgeland Event besitter. I sum et uslåelig samarbeid som garantert vil kunne håndtere et så stort arrangement som NM på ski er.

Les også

Sjåmoen skistadion god nok for et stort mesterskap: – På tide å søke NM

 

Nylig har Meråker vært vertskap for mesterskapet. Sjåmoen ligger ikke tilbake for noe av det Meråker kunne oppvise, og deres arrangement var godt gjennomført og fikk gode tilbakemeldinger. Faktisk våger vi påstanden at Vefsn med Sjåmoen som arena er enda bedre rustet til et slikt arrangement.

Vi støtter Trond Are Rasmussen i Helgeland Event sin tenking om at en fin opptrapping nå er å søke norgescup som en oppkjøring til en NM-søknad. Nå gjelder det å ta dette oppspillet. Det håper vi skiklubbene gjør sammen.

NM på ski vil være et kjempeløft. Samtidig vil det være førsteklasses markedsføring av Vefsn og Mosjøen som arrangørby. I tillegg tror vi skiinteresserte vil benytte anledningen til å oppleve toppidrett i skiløypene på Sjåmoen.

Det er all grunn til å oppfordre skiklubbene i Mosjøen til å gå sammen og jobbe fram en plan som ender med en søknad om å arrangere NM på ski i 2023. De besitter all den kompetanse som skal til for å håndtere en slik utfordring. Vi tror også at de vil høste unison støtte i lokalsamfunnet.

Kommentarer til denne saken