Flere sponsorer har gått sammen om å støtte Mosjøen sjakklubb, og klubben har bestemt hva pengene skal gå til. Tirsdag kveld var de nye brettene, klokkene og systemene for å få det hele både på skjerm i rommet og direktesendt på internett oppe og gikk. Da ble det satt i gang en sponsorturnering med representanter for sponsorene og unge medlemmer i klubben. Torger Nilsen i sjakk-klubben sa litt om klubben og dro flere linjer til større turneringer. Nå foregår Tata Steel-turneringen i Nederland, hvor blant annet Magnus Carlsen deltar.

– Hvis de bruker andre klokker enn det vi har, er de dårligere. Vi har topp utstyr og topp klokker her. Vi skriver sjakkhistorie i Mosjøen, sa Nilsen om det nyinnkjøpte utstyret.

Mosjøen sjakklubb har hatt en oppsving de siste årene mend mange nye medlemmer, og Nilsen ser det i sammenheng med hvor populært det har vært med sjakk rundt de store mesterskapene.

– I tillegg har vi jobbet mye med å ta vare på dem som kommer til oss, og vi synes det er et viktig prinsipp at det ikke skal koste noe å spille sjakk. Vi får ukentlig spørsmål fra foreldre om poden kan være med og spille sjakk, sier Nilsen.

– Jeg er imponert over engasjementet og entusiasmen her. Det er flott at det er et trygt miljø her, at klubben er en god plass å være og at folk blir godt mottatt, sier Dag Hugo Heimstad, som representerte sponsoren Helgeland Sparebank. J. Eberg Hansen er klubbens hovedsponsor, men også Frisk 3 og Apotek 1 sponser Mosjøen sjakklubb.