[Fremover] 1. juledag startet dramaet for Team Ingebrigtsen.

Motorhavari over Saltfjellet ble etterfulgt av fem lange uker i Mosjøen. Sørpe, snøfall, til dels dårlige treningsforhold, brann som kunne utviklet seg svært alvorlig og tatt livet av hunder og overhalt motor som først sviktet.

Alt gikk galt

Alt gikk galt i fem uker.

Så gikk alt som smurt i de neste fem for hundekjøreren. Gull, gull, gull, gull. Og tror du ikke Hege Ingebrigtsen knuste konkurrentene også i sesongens femte – og for Team Ingebrigtsen – nest siste løp med hundene.

Etter to NM-titler, suverent VM-gull og ydmykelse av svenske hundekjørere i deres eget svenske mesterskap, så stilte vinnerskallen til start i Vindelälvsdraget, lagstafett over tre dager, 320 kilometer og 25 etapper.

21 lag startet. Narvikingen som sensasjonelt nok hadde gjort rent bord i samtlige konkurranser hun hadde stilt opp i 2023, var deltaker for Team VOM international. Ingebrigtsen kjørte fellesstart både første og andre dag. Verdensmesteren satte inn støtet på dag to, og sikret Team VOM en ledelse på over hele seks minutter.

Også siste dag, søndag, kjørte 55-åringen to etapper. Hun fikk æren av å avslutte på sisteetappen til gull.

Aldri aktuelt med hjemtur

Utrolig nok endte det med en toppsesong.

– Vi kunne ikke drømme om dette da vi satt fast i Mosjøen i fem uker, innrømmer Per Sverre Simonsen.

Men duoen var fast bestemt på å gjøre et forsøk.

– Venner fra Narvik ringte og sa de kunne hente oss. Vi snakket om det, Hege og jeg, men det ble egentlig aldri noe tema å gi opp og dra hjem. En vinnerskalle gir ikke opp så lett, sier mannen som sammen med Hege Ingebrigtsen kommer til å huske 2023-vinteren så lenge de lever.

– Det som skjedde kan vi aldri glemme, sier han.

185.000 kroner

De siste tre månedene med gull har hatt store kostnader. Bilhavari, overhalt motor og leiebil har kostet flesk.

På spørsmål om hva alt kostnadene ble, så svarer han kjapt.

– Det kom på 185.000 kroner.

En spleis satt i vigør av Obi Schöttker samlet inn 83.300 kroner. Det var med på å gjøre nattesøvnen lettere for Per Sverre og Hege.

– Vi har rammelån og gjort opp alt, sier Per Sverre som mange ganger har takket alle som har bidratt.

Fortsetter

Det beste svaret fra Team Ingebrigtsen leverte Hege og hundene i sporet.

– Vi håper vi har satt Narvik på kartet, sier sjåføren og flirer når Fremover antyder at resultatene i sporet har vært så bra at all oppladning i fremtiden bør gå i Mosjøen.

– Hvordan det gikk så bra sportslig må vi innrømme at vi lurer på selv. Kanskje skyldes det overskudd, i kombinasjon med formtopp til rett tid. Vi vet ikke, sier han.

Etter så mye styr kunne det jo hende at Team Ingebrigtsen sa at nok er nok. En lang og innholdsrik karriere over flere tiår med alle titler som kan vinnes, er over. Men nei. Etter et koseløp i Kiruna før påske begynner så smått forberedelsene til barmarkssesong høsten 2023. Så følger nye løp med hundene på snø.

– Det blir sesong vinteren 2024, Simonsen?

– Team Ingebrigtsen satser for fullt også i 2024, avslutter han.