Den slitne Simskardhytta har gjennomgått ekstrem forvandling og er nå blant Statskogs fineste hytter i Nordland med unik beliggenhet i Børgefjell nasjonalpark. Den kan både leies rimelig og lånes gratis.

Statskog legger til rette for friluftsliv på en lang rekke måter, blant annet gjennom åpne buer for korte opphold og rimelige utleiehytter for lengre opphold. Etter at vi gjennomførte en kraftig oppgradering, sier nå Simskardhytta ja takk til begge deler.

Mons Grøvlens innlegg fra 9. november gir uttrykk for et flott engasjement og inneholder gode råd. Vi kan berolige med at en del av hytta fortsatt vil være gratis å bruke og åpen for alle, mens en annen er mulig å leie. Det handler om å skape et bedre og mer variert tilbud til flere. Men først litt om bakgrunnen.

Simskardhytta måtte fornyes. Etter å ha vurdert mye fram og tilbake kom vi til at det beste for brukerne ville være å dele hytta i to bruksområder; én del for korttidsleie og én del for dagsbesøk.

Hele hytta er på 28 m2. Det er ingen overdrivelse å si at det var et svært slitent utgangspunkt før oppgraderingen. Resultatet etter massiv innsats, med ny vedovn, flere vinduer, nytt kjøkken og mye, mye mer, byr hytta nå på to muligheter. Du kan benytte et rom på 8 m2 som åpen bu med fantastisk utsikt mot Simskardet, eller du kan leie den andre delen av hytta (ca 20 m2) i så mange døgn du ønsker.

Hyttas utleiedel ligger tilgjengelig for leie til alle som vil via inatur.no. Vi tror den kommer til å bli attraktiv for mange, selv om de må forvente trafikk til hyttedelen som er fritt tilgjengelig for allmenheten. Det får man nemlig tydelig opplyst når man leier.

Grøvlen skisserer ulike løsninger for låsing av hytta i sitt leserinnlegg. Dette er gode forslag som vi ser på med interesse, samtidig som vi nå vil høste erfaring med den nye, todelte løsningen. Vi håper at vi har skapt et mer fleksibelt tilbud som passer både dagsbesøkende, langveisfarende, forbipasserende og andre friluftsinteresserte.

Dagsturrommet er blitt hyttas indrefilet. I tillegg til å sette inn vinduer, flyttet vi også uthuset – alt for å gjøre oppholdet her med utsikt mot Simskardet enda mer magisk. Rommet er, helt riktig, mindre enn før, men opplevelsene blir desto større. Vi kan også nevne at vi har bygd trapp, platt og etablert en bedre bålplass, og ny utedo er under planlegging.

Vi kommer også til å pryde veggene med en slags «utstilling» med informasjon, bilder og kart som gir innblikk i hva Børgefjell har å by på. Kanskje kommer det flere spreke ideer om arrangement som kan inspirere til bærekraftig friluftsliv og kunnskap om nasjonalparkområdet.

Hjertelig velkommen til store opplevelser med små avtrykk i norsk natur.

Les også

"Det er en interessekonflikt mellom de «tradisjonelle» brukere av hytta, og de som nå kommer til å leie hytta og vil ha den for seg selv"