Sandnessjøen IL Fotball er en av 34 ambassadørklubber rundt om i landet som er valgt ut, og de var samlet til kick off på Ullevaal nylig.

Det er fotballturneringen Stamnes EAT MOVE SLEEP Cup 2017 som er det første arrangementet til SIL der budskapet skal pres.

– Vi skal spre kunnskap om viktigheten av fysisk aktivitet, et sunt kosthold og nok søvn, sier daglig leder Stian Theting.

Flere turneringer

Turneringen for aldersgruppen 6-12 år arrangeres 11.-12. mars.

SIL Fotball hadde nylig suksess med Stamnes Diadora Cup for de eldste 3.-5. februar. Der var det nesten 100 lag som var med.

Det er Norges Fotballforbund og BAMA som plukker ut anbassadørklubbene.

– Dette er vi stolte av. Ambassdør-rollen innebærer blant annet at vi skal arrangere EAT MOVE SLEEP CUP, sier Theting.

– Gjort en god jobb

– Som det største særforbundet i Norge, er det viktig for NFF å inspirere og informere aktive, foreldre og frivillige, som er involvert i fotballen, til å gjøre sunnere valg både på og utenfor banen, sier NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt.

– NFF er imponert over innsatsen som Sandnessjøen IL Fotball har gjort for å formidle Eat Move Sleep-budskapet til spillere, foreldre og nærmiljø. SIL har jobbet solid og engasjerende for Eat Move Sleep i 2016, og jeg meg til å følge klubbens videre utvikling. Det er en selvfølge at Sandnessjøen IL Fotball skal være med når vi nå bygger ut konseptet. Dette for at flere kan se det verdifulle i sunn mat, bevegelse, og nok søvn, påpeker han.

– Vi oppfordrer trenere i det daglige til å fokusere på Eat Move Sleep. Flere gode tips og råd vil komme løpende. Det være seg for eksempel på klubbenes nettsider, via foredrag og konkurranser. Ikke minst, vil det også tilbys flere sunne alternativer i kiosken.