Gå til sidens hovedinnhold

Sikter mot nord

Artikkelen er over 1 år gammel

Lone Marie Molid Sandum (25) gleder seg til turer med Kvikk Lunsj og grilling sammen med slekt og venner.

- Det blir nok en del turer på Korgfjellet. Vi pleier å starte på kafeen og gå innover mot Rundtinden. Det er viktig å bare ta det med ro, sette seg ned og nyte Kvikk Lunsj, Solo og appelsin. Litt av kosen er grilling av pølser og hamburger, sier Lone. Hun drar på tur med både venner og familie.

- Er vi heldige med været er det ingenting som er finere enn å kjøre ned fjellet, men det er ekstra stas hvis det er pudderføre.

- Hva har du med deg i sekken?

- Jeg har alltid med meg førstehjelpsutstyr, sitteunderlag - gjerne reinskinn - og ekstra klær. Av utstyr bruker jeg felleski i oppkjørte løyper, og Cecilie Sko-ski på fjelltur.

- Har du andre turmål å anbefale?

- Lukttinden er et veldig fint fjell på randonnee. Ellers er det kjempefint innover Toven, på Blåfjellet og Reinfjellet. Der er det både preparerte og upreparerte løyper.

- Hva er planen for påsken?

- Hyttetur, men vi får se an med tanke på koronaviruset. Alt er satt litt på vent. Blåvägen er et renn jeg kunne tenkt meg å delta på, men det er jo avlyst. Planen er å dra på tur, både i nærheten og i nabokommunene. Røssvatnet er et fint område. Ellers har vi tradisjon for Blåfjelldørjo i påsken, men jeg regner med at det også blir avlyst.

- Hva er ditt beste turminne fra Korgfjellet?

- Det var i fjor. Da fikk vi noen dager med supert vær! Vi gikk noen timer på ski i supert føre og lagde «camp» og satte oss ned og koste oss i sola etterpå! Deilig! Nå blir det spennende å se hva som venter denne påsken.

Kommentarer til denne saken