Gå til sidens hovedinnhold

Sigrun kjøpte kjempehuset med elleve soverom da hun ble enke. Nå selger hun: - Har aldri angret

Som enke med tre barn hjemme på Island kjøpte Sigrun Gudrunarsdottir et kjempesvært hus til over fire millioner kroner i en liten nordlandskommune.

For abonnenter
Nordland

(Avisa Nordland) Nå er huset med 11 soverom og egen leilighet lagt ut for salg. Det lå litt eventyrlyst bak kjøpet, men jeg har aldri angret på det, sier 43-åringen til Avisa Nordland.

Hun var på sin første ferie i Nordland, på Manshausen i Steigen, en uke i august 2017, to år etter at hun var blitt enke.

– Jeg ble helt overveldet over hvor fint det var der. Da jeg kom hjem igjen til Island tenkte jeg nesten bare på Steigen. Jeg dro derfor tilbake på en langhelg fire uker senere bare for å oppleve området i elendig høstvær for på den måten å få Steigen ut av hodet. Jeg nektet å tro at det alltid kunne være så fint som i august, men det var 20 varmegrader og helt vindstille under hele oppholdet, ler Sigrun Gudrunarsdottir til an.no.

Kjøpte seg hus

Under det siste oppholdet dro hun og en venninne på husvisning. Et av salgsobjektene var den ærverdige Knæsegården i Hakvåg på Engeløya, bygd i 1873 med blant annet tre stuer, 11 soverom, to kjøkken, hagestue og uthus.

– Da jeg kom tilbake til Island klarte jeg ikke å slutte å tenke på huset. Til slutt bestemte jeg meg for å legge inn et bud for å få startet en budrunde med mål om at noen andre kjøpte eiendommen. Da ville jeg slippe å tenke mer på det. Jeg kommer fra et lite sted med rundt 2.600 innbygger på Island og hadde null erfaring med å kjøpe hus i utlandet, innrømmer hun med et smil.

Ting gikk da heller ikke helt etter planen.

– Dagen etter at budfristen gikk ut, ringte en megler meg og gratulerte meg med mitt nye hus i Norge. Ingen andre bud hadde kommet inn, og selgerne hadde bestemt seg for å selge til meg. Min første tanke var «herregud, hva har jeg gjort», forteller Sigrun Gudrunarsdottir.

Stortrives

Da hun hadde tenkt ferdig konkluderte hun med at det som hadde skjedd, var et tegn og at hun og barna kanskje burde prøve noe nytt og flytte til Norge.

– De to eldste barna skulle begynne i 7. og 10.-klasse høsten 2018. Da jeg fortalte dem at jeg hadde kjøpt hus i Nord-Norge og at vi kanskje skulle flytte dit, ble de veldig overrasket og hadde flere spørsmål og innvendinger, men i juli 2018 flyttet vi. Vi har stortrivdes her hele tiden. Min eldste sønn har gått både 10. klasse og første året i videregående i Steigen og går nå på videregående i Hamarøy der han også stortrives. Datteren min går nå i 9. klasse i Leinesfjord, mens min yngste sønn begynte på skolen i høst, forteller moren.

Hun har selv pusset opp en av stuene i sitt nye hjem og har også rukket å studere norsk ved Nord Universitet i Bodø for å lære språket best mulig.

– Jeg hadde egentlig mange planer for huset jeg kjøpte i Hakvåg, kanskje bruke deler av det til gjestehus eller hotell. Jeg har lang erfaring med å jobbe innenfor turistnæringen, men etter at jeg kom til Steigen har jeg jobbet i den kommunale hjemmetjenesten, på Laskestad skole og sammen med to andre jenter med et nytt prosjekt knyttet til prestegården på Engeløya. Nå har jeg bare lyst til å selge eiendommen og finne oss et annet og mindre hus i Steigen. Vi vil fortsette å bo her, understreker Sigrun Gudrunarsdottir.

En livskvalitet

Hun roser folk for den flotte måten hun og ungene har blitt tatt imot på i Steigen og synes fortsatt det er like vakkert der.

– Jeg er glad vi valgte å prøve ut dette eventyret i Norge. Jeg ser litt annerledes på livet etter at mannen min gikk bort. En av de tingene jeg har lært er at livet ikke venter. Man må gjøre de tingene man har lyst til når muligheten byr seg. Jeg har også fått oppleve uvær og synes det var flott det òg, men min opplevelse er at det omtrent alltid er vindstille i Steigen. Før jeg flyttet fra Island visste jeg ikke at vindstille vær er en livskvalitet ettersom jeg er oppvokst i storm, sier Sigrun Gudrunarsdottir, islendingen som våget å følge drømmene sine.

Kommentarer til denne saken