SHMIL markerer jubileum

Jubilerer: Daglig leder på SHMIL i Brønnøysund Øyvind Andreassen og administrerende direktør Håkon Johansen.

Jubilerer: Daglig leder på SHMIL i Brønnøysund Øyvind Andreassen og administrerende direktør Håkon Johansen.

Artikkelen er over 5 år gammel

Nå er det to tiår siden SHMIL ble etablert. Hildegunn Nielsen Tjøsvoll

DEL

Arbeidet med å utarbeide en avfallsplan for Helgeland startet langt tidligere, våren 1991. Fire år seinere ble SHMIL stiftet i et møte i Sandnessjøen.
2000 var et turbulent år for selskapet med det administrerende direktør Håkon Johansen betegner som støy og bråk og stor misnøye i befolkningen og hos politikerne. De ble omtalt i VG som dyrest i landet og dette satte fart i planene om kildesortering. Siden 2001 har folk på Helgeland sortert avfall i poser med ulik farge.
I 2009 tok SHMIL tilbake styringen av Retura Helgeland med 90 prosent og har kjørt i overskudd siden.
– Ikke alle blir 20 år i næringslivet i dag. De fem første årene er veldig vanskelige. Det gjelder å finne lønnsomhet og å få tak i ansatte. I dag opptrer samtlige av dem som jobber her seg som om de eier SHMIL og Retura, sier administrerende direktør Håkon N. Johansen om de ansattes holdning som han tror er nøkkelen til suksess.
I juni skal det arrangeres en fest med inviterte gjester til kulturhuset i Mosjøen. Da kommer bysbarnet Hallvard Holmen og Kristine Koht for å underholde publikum. I juni vil SHMIL også holde en dag åpent i alle kommunene der avfall kan leveres gratis.
– Vi regner med kø, sier Johansen og smiler.

Artikkeltags